{{percent}}%

Da Loen Skylift åpnet i mai 2017 håpet utbyggerne at 55 000 mennesker skulle ta gondolbanen opp til Hoven det første året. Det målet ble nådd etter bare 70 dager. Nordfjord er Norge på sitt flotteste, høyeste, lengste og tøffeste, skryter nordfjord­ingene, og lover at her finner friluftsinteresserte alt de kan ønske seg rundt én og samme fjord. Om det er brevandring på Europas største fastlandbre, fiske i det ville havet utenfor Stadt eller toppturer med utsikt over dramatiske blåner – ja, så er Nordfjord stedet.

Og med Loen Skylift har Nordfjord fått enda en attraksjon. Her får topptur­entusiaster følge av så vel barnefamilier som ekstremsportutøvere. Loen Skylift gjør ingen forskjell på spreke fjellfolk eller risiko­villige basehoppere som har funnet seg et nytt favorittsted, alle som én blir løftet fra fjorden i Loen til fjellet Hoven, 1011 meter over havet.

Gondolbanen er faktisk én av de bratteste i verden. Turen tar fem–sju minutter hver vei med en fart på 7 m/s. På det meste dingler gondolen 173,5 meter over bakken. Da er det greit å vite at pendelbanen er levert av den sveitsisk-østeriske produsenten Doppelmayr Garaventa, som er verdens største leverandør av taubaner.

 

Widerøe flyr deg til Ørsta/Volda
Finn billetter

På toppen venter et fantastisk turterreng og panoramautsikt mot Lodalen, Oldedalen, rett ned til Loen og mot Skåla og Jostedalsbreen. Loen Skylift er åpen hele året, og nå på vinteren kan du boltre deg på ski, truger eller kjelke i preparerte akebakker. Toppturfolket sparer tusen høyde­meter og kan starte turen på høyfjellet med uthvilte ben. Litt utpå vinteren kjøres det også opp langrennsspor i fjellene rundt Hoven. Sommerstid er det flere kilometer merkede turløyper i området. Etter turen kan det kanskje smak med en matbit på Hoven Restaurant før du og ditt følge tar skyliften ned til flatlandet igjen.

Har du ekstra mye maur i kroppen, kan du velge å klatre opp de drøye tusen meterne til Hoven på klatrestien Via Ferrata Loen. Den starter rett bak Hotel Alexandra og er en akkurat passe utfordring for alle som synes det blir kjedelig å gå rett frem på en sti. Som en del av ruten, kan du krysse Gjølmunnebrua, den lengste Via Ferrata-broen i Europa. Den ligger 750 meter over havet og er 120 meter lang. Her snakker vi sommerfugler i magen, selv for detøffeste. Loen Active tilbyr guidede turer opp Via Ferrata, hvis du vil ha erfarent følge på turen.

Widerøe flyr deg til Ørsta/Volda
Finn billetter