{{percent}}%

Norge er et land for spesielt interesserte, sutrer de som trekker innendørs når gradestokken så vidt kryper under null. Og det kan vi jo gi dem rett i. Det er et land for alle som er spe­sielt interessert i skikjøring, langrenn, snowboard, isklatring, hundekjøring, trugeturer og mye annen moro.

Nå som vi er midt inne i den hvite, vakre årstiden, er det bare å hive seg rundt. Fra februar, mars viser fjellene seg fra sin aller beste side. Leser du dette i desember, finner du mange sporty julegaveideer på neste side. Og viser kalenderen allerede 2019, er det kanskje på tide å gjøre alvor av det nyttårsforsettet om å komme deg opp av sofaen og bli en aktiv adrenalinjeger. Beveg deg gjerne litt utenfor komfortsonen din. Meld deg på et kurs i alpinklatring eller free­skiing i Lofoten, bestig de fem heftigste toppene i Sunnmørsalpene og stå off-piste (NB! Med lokalkjent guide!) ned til fjæresteinene. La ivrige huskyer trekke deg i hundespann over vidda under nordlyshimmelen. Bli med på en skikkelig skifest!

Opplevelsene er bare noen tastetrykk og en flyreise unna.
visitnorway.no

Sunnmørsalpene

1
Ærverdige Villa Norangdal, midt mellom Sunnmørsalpenes høye tinder, ble bygget i 1885 for å tilby overnatting til utenlandske turister som kom for å utforske de vakre fjellene. Herfra kan du for eksempel bestige Blæja (1400 moh), som har fantastisk utsikt over Hjørundfjorden og en lang, svimlende vakker nedkjøring. Ellers kneiser fristende topptur­tinder i alle himmelretninger.
norangdal.com
Widerøe flyr deg til Sandane


Topptur og skredkurs


2
Eventyrfirmaet Albmi Adventure har base i Beiarn utenfor Bodø. Her kan du bli med på toppturer, klatring og grotting, og få innsikt i samisk kultur. Vinterstid holder de skredkurs for randonée-, telemark- og splitboardkjørere som ønsker å lære mer om skredproblematikk og finne frem til de beste skiforholdene.
albmi.no
Widerøe flyr deg til Bodø

Vinterklatring


3Lofoten er en unik lekegrind for skibestigere. Her ligger også snøen lenge. Mai måned, når solen er tilbake for fullt, regnes av mange som den beste måneden for toppskiturer. Man kan leie Nortind-guider hos Nord Norsk Klatreskole i Henningsvær. Klatreskolen holder også en rekke kurs gjennom vinteren, blant annet skredkurs, alpin klatring og freeskiing. I Henningsvær har skolen også egen klatrekafe og de formidler overnatting.
nordnorskklatreskole.no
Widerøe flyr deg til Svolvær

Trasti & Trine

4Et kult sted som drives av hundekjøreren Trine Lyrek og mannen Johnny Trasti, som er kjøkkensjef. Her kan gjestene bli med på turer med hundespann med varighet fra to timer til flere dager ute på vidda. Trine Lyrek har selv deltatt i Finnmarksløpet og Iditarod i Alaska flere ganger, og hennes store pasjon i livet er hunder. Johnny Trasti er like glødende opptatt av råvarer og mat som Trine er av huskyene sine. Smak selv i stedets restaurant.
trastiogtrine.no
Widerøe flyr deg til Alta


X2-festivalen


5
X2 er Norges største vinter-ekstremsport­festival og arrangeres i området rundt Volda hver vår. Midt i hjertet av Sunnmørsalpene samles rundt 3000 gjester. Under festivalen er det konkurranser i en rekke sporter som fri­kjøring, basehopping, surfing, longboarding, skating, buldring og elvepadling. Det er også konserter og foredrag. Hold av 28.–31. mars!
X2festivalen.no
Widerøe flyr deg til Ørsta/Volda

Senja Ski Touring Camp


6I april 2017 arrangerte Hamn i Senja for første gang en randonée-camp i havgapet. Værgudene slo på stortromma, og i strålende sol kunne deltakerne gjennom en hel langhelg fråtse opp og ned Senjas stupbratte drømmefjell. Snart er det på’n igjen! Og etter endt topptur venter flere friske forlystelser.
hamnisenja.no
Widerøe flyr deg til Tromsø

Skifest

7
I månedsskiftet mars/april arrangeres igjen Lofoten Split & Topptur Fæst fra Hattvika Lodge på brygge­kanten på Ballstad. Tradisjonen tro er det et fullspekket program der toppturer er i fokus, men med mye sosial omgang på kveldstid. Raska på, så kanskje du kan sikre deg plass!
lstf.info
hattvikalodge.no
Widerøe flyr deg til Leknes


ˇ

For mer informasjon, se
visitnorway.no