{{percent}}%

”Jøss, kan man ikke bli spillegæren av sånt, da”, spør kollegaer og venner når Andrea Løken forteller om hobbyen sin. Men reaksjonene kommer først og fremst fra folk som vet lite om poker, forteller flyvertinnen.

Familien min har alltid vært glad i kortspill, sier Andrea, – men det var jo aldri poker.

Nå for tiden, derimot, samles ofte hele storfamilien til pokerkvelder i helgene. Innsatsen er 200 kroner og hyggefaktoren er viktigere enn hvem som sitter igjen med potten.

Det hele startet med at den seks år eldre broren dro til USA på studieutveksling. Der borte ble han introdusert for Texas hold’em, og tilbake i Norge lærte han raskt opp lille­søsteren.

– Kan tenke meg jeg var 12 år, så det var kanskje ikke helt innafor, ler Andrea, – men han var min store helt, så det han gjorde, ville jeg gjøre.

Broren hadde en bruker-ID på en pokernettside, og snart begynte Andrea å satse en dollar eller to der og spilte turneringer med hundrevis av mennesker fra hele verden.

– Jeg vant vel 20 dollar av og til, men lærte mye om kortspill og strategi.

Og strategi er nemlig svært viktig, skal vi tro Andrea.

 IKKE FLAKS

– Folk tror at poker har med ­flaks å gjøre. Det synes ikke jeg i det hele tatt. Du må ha en klar strategi og følge den. I live-turneringer kan du også få mye informasjon om spillet ved å følge nøye med på folks kroppsspråk. Noen spillere stenger omverd­enen ute med pokerfjes, briller, hettegenser og musikk i ørene, mens jeg følger nøye med på medspillerne rundt bordet.

Den første live-turneringen hun spilte var Ladies Event under NM på Brunstad i august i år, sammen med profilerte kjendisspillere som Aylar Lie og Linni Meister.

– Det er noe helt annet å spille live enn på nett, forteller Andrea. – Jeg hadde som mål å ikke ryke ut først, men det endte faktisk ganske bra. (Hun røk som nummer 46 av 153 deltakere.)

Neste mål er NM i Dublin før påske 2019. (Etter at Lotteritilsynet ga tillatelse til ett årlig NM i turneringspoker, arrangeres det nå NM både i Norge og i Dublin, slik tradisjonen var tidligere.)

At poker fremdeles ikke er helt stuerent, bryr Andrea seg lite om. For henne er det en morsom hobby.

De fleste pokerspillere vil nok mene at to ess i første runde er en optimal start, men for Andrea er ess og dame favoritthånden.

– Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men jeg klarer stort sett alltid å vinne med den åpningen.

 

 

Andrea Løken

Stilling:
Kabinansatt med base Torp (i mammapermisjon)

Alder:
29 år

Bor:
Holmestrand

Motto:
"Plan your hand"