{{percent}}%

Randonee Gadgets

Fiskestang

Søkepinne

I kombinasjon med skredsøker lar en sammenleggbar søkepinne deg raskt ­finne vennene dine, så du vet hvor du skal grave. Ortovox pro carbon er kjapp å løse ut og sette sammen, og på grunn av materialet er den lett og iser lite.
ortovox.com

Kræsjpute

Airbag

Skredsekker har innebygde ballonger, som utløses i et snøskred og vil hjelpe ski­løperen å flyte oppå raset. På ­kortere turer trenger du kanskje ikke en stor sekk, da kan vest-varianten Alyeska fra Mammut være aktuell, den beskytter også hodet mot slag­skader i skredet.
mammut.ch

Varme hender

Hansker

Å fryse på fingrene gjør skituren ­mindre trivelig. Den moderne løsningen er elektriske votter eller hansker, som Seirus Heat touch. Da trykker du bare på knappen og kjenner varmen. Husk å lade batteriene!
seirus.com

Peiling

Skredsøker

Når raset kommer, bør man slippe å knote med søkeren. Pulse Barryvox er lett å betjene, selv med hansker, og den viser deg hvor venner i nød er på oversiktlig vis.
mammut.ch

Tursko

Skistøvel

Toppturstøvelen Backland Carbon fra Atomic er skikkelig lett på grunn av materialet, og har godt med utslag i ankelen når du åpner låsmekanismen. I tillegg kan du forme den etter foten på forhånd, og fjerne tungen på tur, noe som gjør den lettere både å gå og klatre med.
atomic.com

Ryggdekning

Sekk

Haglöfs Röse er en lett og allsidig sekk, med gode muligheter for kompresjon, og praktiske detaljer som feste for utstyr på utsiden, snølås og regntrekk. Og viktigst av alt, åpningene er utformet så det er lett å få tak i sakene dine.
haglofs.com

Termoteppe

Kuldefordriver

Et effektivt varmeteppe i lite format er godt å ha om ulykken er ute, for eksempel dette fra SOL (navnet betyr «survive outdoors longer»), som er bygget på teknologi brukt av NASA og reflekterer 90 prosent av kroppsvarmen.
surviveoutdoorslonger.com