{{percent}}%

Saltstraumen – over vann


Nord for Polarsirkelen, rett sør for Bodø, finner du verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen. Du kan studere naturfenomenet fra stranden eller komme ­tettere på i RIB med lokal guide.
visitbodo.no

Brevandring

Om du vil oppsøke Svartisen, kan du ta båt over Holandsfjorden. Breen dekker et område på rundt 370 kvadratkilometer og består egentlig av to breer – Østisen og Vestisen. Rocks’n Rivers tilbyr guidede turer på breen og mye annen moro.
rocksandrivers.no
svartisen.no


Saltstraumen – under vann


Tidevannet som skaper den sterke malstrømmen gjør også andre ting med fjorden. Når vannmassene blir presset gjennom det trange, grunne sundet i Saltstraumen, føres store mengder næringsrikt vann opp fra dypet. Det gir grunnlag for et artsrikt og vakkert marint liv. For å få med deg det beste av livet under vann, bør du imidlertid være en erfaren dykker som håndterer både utstyr og strøm bra.
visitbodo.no

Kystriksveien

Den 65 mil lange fylkesvei 17 langs kysten fra Steinkjer i sør til Bodø i nord er omtalt som én av ”101 World’s most Scenic Routes” av magasinet National Geographic. De burde vite hva de snakker om! Underveis har du mulighet til å se lundefugl, hval, isbreer, hullet i Torghatten, De syv søstre, flotte museer, Saltstraumen, samt padle, sykle og gå langs denne fantastiske kysten.
kystriksvei.no


Fykantrappa


Med sine 1129 trappetrinn i tre er Fykantrappa en luftig og tøff tur som tar deg 300 høydemeter fra dalen og opp på fjellet. Her følger du i fotsporene til de gamle rallarne som var med å bygge kraftverket i Glomfjord. Etter 1,7 km luftig ferd, kan du sommerstid nyte historier og deilig mat i den lille fjellrestauranten Rallarbrakka.
fykan.no