{{percent}}%

Barents Spektakel 

Arrangeres neste gang under Barentsdagene 2016. Festivalen byr på kunst, performance art, dans, litteratur, seminarer, konserter og utstillinger, og setter fokus på samarbeid på tvers av den norsk-russiske grensen.
barentsspektakel.no

Grenselandsmuseet

Utstillingene omfatter krigsutstilling med restaurert russisk kampfly, Illusjin 2, fra 2. verdenskrig, og utstilling om A/S Sydvaranger.
varangermuseum.no

Skutertur

Bli med til Namdalen Wilderness Park, et gårdstun fra 1800-tallet med restaurant og overnatting for grupper. Om sommeren fraktes man hit med båt.
kirkenessnowhotel.com
namdalenwilderness.no

Ivan-tur

Besøk Kirkenes’ nabobyer i Russland; Nikel og Zapolyarny. Dagsturen inkluderer sightseeing, besøk på marked og i butikker, besøk på et klosteranlegg og lunsj.
pasvikturist.no

Gruvesightseeing

I området rundt Bjørnevatn kan du se det enorme gruveområdet og få innblikk i historien. Ikke gå glipp av Norges tyngste busskur – en 14 tonns lasteskuffe snudd opp-ned.
pasvikturist.no

Grottetur

Andersgrotta var tilfluktsrom for lokalbefolkningen under krigen. Gå gjennom de dystre tunellene og opplev hvordan det må ha vært å skjule seg under bakken mens bombene drønnet over byen. Omvisning kl. 11 om sommeren, resten av året på bestilling for grupper på minimum 10 personer. Omvisningen inkluderer film om Kirkenes i krig, basert på arkivopptak og nyinnspillinger.
kirkenessnowhotel.com