{{percent}}%

Vinterfestival

Under Vinterfestivalen forvandles Newcastle til en eneste stor scene. Kunst og musikk fyller byen. Et av de mest omtalte arrangementene er Enchanted Parks i Saltwell Park (9.-13. desember). Med flammer, fantasi og magiske overraskelser forvandles parken til en eventyrverden du aldri har sett maken til. Ellers fristes det med julenissecruise på River Tyne, vakre julegater, julemarked (til 20. desember), skøytebaner, middelalderjul på Castle Keep & Black Gate (12. og 13. desember) m.m.
newcastlegateshead.com

Evolution festival

Musikkfestival, kjent lokalt som ”Evo”, som arrangeres over flere dager og på mange scener i mai hvert år. Hit kommer alt som kan krype og gå av up-and-coming band fra Nord-England for å spille på The Emerging Scene, mens kjente artister opptrer på de øvrige scenene.
newcastlegatehead.com

Juice

Den prisbelønte festivalen Juice er vill og morsom underholdning for barn og de yngste tenåringene. Den arrangeres i oktober hvert år.
newcastlegatehead.com

EAT!

Matfestival for connoisseurer og mer vanlige matentusiaster, der formålet er å fremheve lokale produkter og produsenter, samt å dele mat og drikke rundt et bord. Dette er en kjempepopulær festival som går over flere perioder gjennom året, med masse temaer og gode smaker.

Sunderland Airshow

Europas største gratis flyshow, med stunts fra The Red Arrows og Eurofighter Typhoon som får øynene til å falle ut av hodet på store og små. Nærmere én million mennesker får med seg de halsbrekkende prestasjonene i de tre dagene i juli showet varer.
military-airshows.co.uk/sunderland.htm

Mouth of the Tyne Festival

Den ultimate festival for soltilbedere og musikkelskere finner sted ved munningen av elven Tyne i
juli hvert år, med noen av Stor­britannias beste artister på plakaten, og de vakre ruinene av Tynemouth Priory & Castle som bakteppe.
tynemouth.info


Annerledes nyttårsaften

Hvert år feirer Newcastles innbyggere årets siste dag med et skummelt (men likevel barnevennlig) karneval, flammeshow og fyrverkeri. Kl. 17 starter paraden fra Monument. Skumle beist og flammebærere tar sikte på å skremme bort onde ånder som ellers kunne tenkes å følge med inn i det nye året. Det hele avsluttes med fyrverkeri. Rett før midnatt blir det nedtelling til det nye året og nytt fyrverkeri på bredden av River Tyne. Den beste utsikten har du selvsagt fra Millennium Bridge.