{{percent}}%

Knapt noe sted er mer idyllisk enn Dyreparken i fullt vinterskrud. Her kan familien oppleve løvene som leker i nysnøen, og se jerv, gaupe og elg i ekte, norsk skogslandskap. Hva med å overraske familien med en litt annerledes vinteropplevelse i år?

I 2016 besøkte over én ­million mennesker Kristiansand Dyre­park. Årets besøkstall blir ikke klare før på nyåret, men det er nok ikke forbundet med stor risiko å vedde sparepengene på at enda flere har funnet veien til landets største turist­attraksjon i år.
Når høsten og vinteren kommer, ­senker roen seg over parken. De vel 700 dyrene som bor der nyter sannsynligvis stillheten, i alle fall de av dem som er så heldige å ikke ha atten lemurer eller førti surikater rundt seg til enhver tid. Det gjør også at en del av dyrene titter frem fra skjulestedene sine, og gir de som besøker parken vinterstid noen ganske storslåtte opplevelser.
For selv om det er vinter, er Dyreparken åpen hver dag, og dere kan i ro og mak vandre rundt i de idylliske omgivelsene. Noen ganger på barfrost, andre ganger er parken dekket av nysnø.

Widerøe flyr deg til Kristiansand
Finn billetter

TROSSER KULDEGRADENE

Mange av dyrene trives svært godt i kulden. De sibirske tigrene, for eksempel. Selv om tigrene i Dyreparken aldri har satt en pote på en sibirsk tundra, er dette en art som er vant med ned mot 50 minusgrader. De puslete fem, ti kuldegradene Kristiansand kan varte opp med på sine kaldeste dager, er ingenting for disse majestetiske skapningene. Tvert imot er de i sitt ess når gradestokken kryper nedover.
Løver og sebraer prøver seg også utendørs noen dager, men foretrekker varmen inne. Det samme gjør orangutangene, sjimpansene og de andre apene. Noen ganger stikker også den søte rødpanda­en nesen ut for å leke litt snøen. Men i Nordisk Villmark er det aktivitet. Her kan dere hver dag være med på mating av ulv, jern, elg og gaupe. De vanligvis så sky gaupene er manges favoritt. Det vakre dyret er Norges eneste viltlevende katte­rovdyr. Ulvene skal du ha litt mer flaks for å se. De holder til i et stort område i ­parken, og er ikke så glad i mennesker.

VINTERMORO

Men Dyreparken er jo så mye mer enn dyr. Flere av besøkshusene i Kardemomme by er åpne, så dere kan bli med inn til Tante Sofie og Tobias i Tårnet eller besøke politistasjonen og ta en titt inn i arresten. Jungelland med sklier og hindre og den 300 meter lange jungelløypen Julius er åpent hele året. De sprekeste foreldrene tar kanskje imot ungenes utfordring om å komme seg fortest til topps på det glatte klatrefjellet Stormberget, og prøve den store rutsjebanen ned igjen. 
På KuToppen er det juleverksted de tre første ukene i adventstiden og ofte aktiviteter i helgene og ferier gjennom vinteren. Hakkebakkeskogen Filmstudio holder også åpent i mange helger og i vinterferien. Her er selveste Klatremus stolt guide og viser hvordan filmen ”Dyrene i Hakkebakkeskogen” ble til. På slutten av omvisningen får dere se modeller, dukker, kulisser og rekvisitter fra den populære filmen. Bålbrenning ved lavvoen i Nordisk Villmark en vakker vinterdag er heller ikke noe familien glemmer så fort. Eller kanskje frister det med en kveldssafari? Informasjon om hva som skjer når og hvor finner du til enhver tid på nettsiden til Dyreparken. 

Og når pappa har fått frost i nese­hårene og mamma klager på neglebitt, ja, da kan dere søke tilflukt i Soko Mat ved savannen i Afrika, som holder åpent hver dag hele året, eller inne hos Julius ”og de”, som de sier på Sørlandet.•

Widerøe flyr deg til Kristiansand
Finn billetter

5 i Kristiansand

1

Badeland

AQ Bad er Sørlandets største innendørs svømmeanlegg og ligger midt på Bystranda i Kristiansand. I Badeland finnes alt fra plaskebasseng til vann­sklier og surfebølge, og i idrettsbasseng­et kan de tøffeste stupe fra 10-meteren.
aquarama.no

2
Barnas Kunstmuseum

Her kan barn fra 0-12 år oppleve og utforske kunstverk. De kan ­krype inn i museumsskap og ut­forske former, figurer, luker og rom, og la seg fascinere av optiske illusjoner og bevegelige kunstverk.
skmu.no

3
Klatrepark

Sørlandets største og råeste klatrepark har høytflyvende opplevelser for barn og voksne med åtte løyper, 122 apparater i trærne og Norges råeste zip-line. Begrenset åpningstid i vinterhalvåret.
hoytlavt.no/kristiansand

4
Dyreparken TV

På Dyreparkens egen TV-kanal kan barna se Dyrepasserne, Kaptein Sabeltann, Sommer i Dyreparken, KuToppen, Kardemomme by, Hakkebakkeskogen og mye mer. Akkurat når de selv vil. Helt gratis.
dyreparken.no

5
Dyreparken Hotell

Hotellet har alt en barne­familie kan ønske seg, og ligger bare 80 meter fra hovedinngangen til Dyreparken. Alle rom har hvert sitt dyrenavn.
dyreparken.no/overnatting