{{percent}}%

Førjulsgleder

Desember er for mange årets hyggeligste måned; adventstid, julebakst, Lucia, gavekjøp, forventningsfulle barn og mye annet. Rundt omkring i landet – og i våre naboland – arrangeres det julemarkeder og julekonserter, og overdådige julebord serveres til feststemte mennesker. Mange legger inn en liten avstikker fra de tradisjonelle juleaktivitetene og besøker nye byer og steder – for gode matopplevelser, spennende julegaveshopping eller kulturelt påfyll. På neste side kan du se litt av det førjulstiden har å by på.

7 førjuls­opplevelser

1


Juleby

Gøteborg satser alt på å være selveste Julstaden. Fra tidlig i november har flittige hender fordelt millioner av lyspunkter over trær og fasader langs den to kilometer lange Kungsport­avenyen mellom Götaplatsen og havnen. 19. november er ­selveste wow-dagen. Da forvandles byens paradegate til et førjulseventyr. Samtidig lyser Liseberg opp i all sin glitrende prakt og fornøyelsesparkens tradisjonsrike julemarked frister med svenske delikatesser og et vell av julegaver fra et 80-talls boder. Markedet holder åpent i helgene frem til begynnelsen ­­av desember, og daglig i resten av førjulstiden.
goteborg.com

Widerøe flyr deg til Gøteborg
Finn billetter

2


Tradisjon

De to første helgene i desember arrangeres det populære julemarkedet på Norsk Folkemuseum i Oslo. Her finner du et julepyntet museum, og hele området fylles med markedsboder som bugner av spennende varer.
norskfolkemuseum.no

Widerøe flyr deg til Oslo
Finn billetter

3


Jul i København

I Dronningens by kan du rusle fra ­julemarked til julemarked. I tillegg til tradi­sjonsrike Jul i Tivoli kan du oppleve jul på Kronborg Slot, på Højbro Plads, i Nyhavn og Kødbyen. H. C. Andersens Julemarked på Axeltorv, Amagermuseets julemarked og julemarkedet på KADK (Det Kongelige Danske Kunstakademi) er perfekte steder for litt spesielle julegaver, fra hjemmelagede juledelikatesser til designervesker og keramikk.
visitcopenhagen.com

Widerøe flyr deg til København
Finn billetter

4


Førjulseventyret i Henningsvær

Fra fredag 3. november til og med søndag 17. desember inviterer fiskeværet til julehandel, gode matopplevelser og skikkelig julestemning. En bonus med å legge julehandelen til Henningsvær, er å få oppleve stemningen med blåtimen i det lille fiskeværet. Og så kommer vi jo ikke utenom kanelbollene på Lysstøperiet Café!
nordnorge.com

Widerøe flyr deg til Svolvær
Finn billetter

5


Syng julen inn

Det finnes knapt det postnummer i Norge som ikke får besøk av en julesangsyngende artist i adventstiden. Og hyggelig er det! I Bergen, Bodø og Trondheim kan du for eksempel oppleve alltid populære Hanne Krogh. ticketmaster.no

6


Ekte julestemning

Med sine fargerike trehus, hvite snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte rammen rundt et utendørs julemarked. I år fylles gatene med markedsboder, julemat og tradisjonsrike førjulsaktiviteter fra 7.–10. desember.
roros.no

Widerøe flyr deg til Røros
Finn billetter

7


Verdens beste

CNN har kåret Tromsø til en av verdens beste vinterbyer, og det er ingen tvil om at Tromsø med snø, nordlys og julegater er verdt et besøk. Mørketiden gjør også at julelysene – og nordlyset – synes ekstra godt.

Widerøe flyr deg til Tromsø
Finn billetter