{{percent}}%

Som alle finner vokste Jenna Kristina Nessling fra Helsinki opp med sauna og sjøbad. I dag kombinerer hun jobben i luften med hobbyen i bassenget. 

Som for så mange andre, var det kjærligheten som førte Jenna til Norge, nærmere bestemt til den idylliske fiskerlandsbyen og loshavnen Nevnlunghavn i Vestfold. I begynnelsen jobbet hun som salgs- og servicemedarbeider for Widerøe på Sandefjord lufthavn, Torp, men fra 2013 har hun hatt sin arbeidsplass i luften, som kabinansatt. Noe hun stortrives med.

38 GRADER

Men nå var det hobbyen til Jenna dette skulle handle om. En dag i 2009 spurte en kollega som var vanngymnastikkinstruktør om den sporty flyvertinnen kunne tenke seg å vikariere litt for henne. – Jeg har alltid likt å svømme og å være i vann, så jeg ble med på en time, og syntes det var kjempegøy! At saltvannsbassenget i Nevlunghavn har nydelig utsikt ut mot holmer og skjær i Larvik-skjærgården og lokker med 38 grader, var heller ikke å forakte. – Det er for det meste godt voksne mennesker som trener vanngymnastikk, forteller Jenna. – Det er veldig bra trening for folk med plager i knær og andre ledd, siden kroppen blir mye mindre belastet ved trening i vann. Og det varme vannet, kombinert med øvelsene, løser opp stive ledd og muskler. Men selv om de fleste badenymfene – og et par herremenn – har noen år på baken, er de ingen hengehuer av den grunn. Treningen går til høy musikk med populære låter det svinger av, og damene i bassenget synger med av full hals mens de jogger på stedet, utfører spretthopp og ”sykler” for harde livet mens de holder seg fast i bassengkanten.

PRIVAT INITIATIV

I utgangspunktet var det Folkeuniversitetet som stod bak treningen, men det tilbudet forsvant dessverre, forteller Jenna. Men det tok ikke lang tid før damene tok kontakt. De savnet timene i bassenget – og instruktøren sin, og spurte om ikke Jenna kunne fortsette i privat regi. - Vi prøver å møtes hver torsdag, selv om det ikke er alltid det går. Men damene har forståelse for at jeg av og til må prioritere jobben fremfor hobbyen, ler Jenna. Og hva gjør så badenymfene når vanngymnastikktreningen er over? Jo, da toger hele gjengen i samlet flokk ned til sjøen og kaster seg uti. Sommer som vinter.

Jenna Kristina Nessling

Stilling:
Kabinansatt

Alder:
32 år

Bor:
Nevlunghavn

Motto:
Gi aldri opp!