{{percent}}%

RADIO

I nabohuset til Københavns gamle radiohus, 200 meter fra Søerne, ligger dette uhøytidelige spisestedet, som lover at kokkene deres står tidlig opp hver dag for å skape måltider som ikke ligner på noe gjestene har smakt tidligere. Restau­ranten har to gartnere på lønningslisten, så hele 85 ulike grønnsaker kommer fra egen hage. Interiøret er kult og rustikt, og maten noe du kommer til å snakke om etterpå.
restaurantradio.dk

Sovehjerte

Guldsmeden Babette ble en umiddelbar favoritt blant nordmenn på København-besøk da hotellet åpnet dørene for et par år siden. Med beliggenhet i enden av Bredgade, og nabo med parken Kongens Have, er du bare minutter unna Kongens Nytorv og de hyggelige ”strædene” inn fra Strøget.

Hotellet fremstår, som de øvrige hotellene i Guldsmeden-familien, som en god miks av dansk hjemmekos og eksotiske impulser fra Bali. Fro­kosten er økologisk og velsmakende. På hotellets takterrasse finner du hotellets spa Hot&Cold. Også her blir balinesisk inspirasjon blandet med enkle, nordiske elementer. Bestiller du en minisuite under oppholdet ditt, er spaet til fri benyttelse, med badstue, damp­­badstue, deilige, økologiske skrubber og kremer, frukt, urtete og sunn snacks. Øvrige gjester betaler et par hundrelapper per person for herligheten.
guldsmedenhotels.com

Manfreds

Dette er Relæs lillebror rett over gaten. Lokalet er mindre og prisene betydelig lavere, men smakene er (minst) like gode. Noe en oppføring i guiden ”Where Chefs Eat” burde være mer enn godt nok bevis for. Og så holder de også åpent til lunsj (12-15.30). Gå for all del ikke glipp av deres fantastiske tartar!
manfreds.dk

På flyttefot

For kort tid siden kom nyhe­ten om at stjernekokk Rene Redzepi lukker Noma i 2016 for å satse på urbant landbruk og et nytt konsept i nye lokaler. Men først tar han med hele suksesshistorien – inklusive 70 medarbeidere – til Sydney i Australia i ti uker.
noma.dk

Amass

Enda en København-restaurant med egen grønnsakhage. Og en fantastisk økologisk meny som skiftes ut daglig. Her er jakten på den perfekte ingrediens i konstant fokus. På blogen deres kan matinteresserte følge med på hverdagens utfordringer, seiere og #&*$!!! på et danske gourmetkjøkken.
amassrestaurant.com

Relæ

Denne sertifiserte økologiske restauranten i hyggelige Jægersborggade har allerede en stjerne i Guide Michelin. Nylig kom den også på en svært hederlig #45 på San Pellegrino 50 Best Restaurants 2015. Her er det velsmakende mat ”uden dikkedarer” som gjelder. Men du må være forberedt på å få noe så enkelt som ovnsbakt gulrot som hovedrett.
restaurant-relae.dk

Annet hvert år rangerer Copenhagenize, et designbyrå med base i København, de mest sykkelvennlige byene i verden. Ikke overraskende så 10 på topp-listen slik ut i 2015:

  1. København
  2. Amsterdam
  3. Utrecht
  4. Strasbourg
  5. Eindhoven
  6. Malmø
  7. Nantes
  8. Bordeaux
  9. Antwerpen
  10. Sevilla