{{percent}}%

Gøteborg satser alt på å være juleby og julereisemål nummer én i Norden. Fra tidlig i november har flittige hender fordelt millioner av lyspunkter over trær og fasader langs den to kilometer lange Kungsportavenyen mellom Götaplatsen og havnen. 20. november er selveste wow-dagen. Da forvandles byens paradegate til et førjulseventyr.

Samtidig lyser Liseberg opp i all sin glitrende prakt og fornøyelsesparkens tradisjonsrike julemarked frister med svenske delikatesser og et vell av julegaver fra et 80-talls boder. Hvert år besøker rundt en halv million mennesker julemarkedet på Liseberg, og ikke så rent få av dem er nordmenn. Markedet holder åpent i helgene frem til begynnelsen av desember, og daglig i resten av førjulstiden. 13. desember feires Lucia og 31. desember er det nyttårsfeiring på Götaplassen.

1 Lysshow

Fra tidlig i november har flittige hender fordelt millioner av lyspunkter over trær og fasader. Ta turen langs den to kilometer lange Kungsportavenyen mellom Götaplatsen og Lilla Bommen i havnen.
goteborg.com

2  Gammeldags jul

I den gamle arbeiderbydelen Haga finner du også flere titalls markedsboder i helgene frem mot jul. Byens eldste bygning, Kronhuset, pyntes også til trengsel, og her kan du oppleve god, gammeldags julestemning med gløgg og juledufter og hjemmelagede julegaver.

3 Bo bra 

Gøteborgs gamle posthus er blitt byens nye storstue. 
clarionpost.se

4Transport

Til julemarkedet på Liseberg kan du ta sightseeingbåten Paddan. Om bord er det julemusikk og servering av gløgg og pepperkaker. Turen er gratis med Göteborg City Card. 
goteborg.com 

5 Smart kort

Skal du besøke mange aktiviteter i Gøteborg, kan det være lurt å kjøpe Göteborg City Card for 2 eller 3 dager. Da får du tilgang til stort sett alt av aktiviteter, og kjører gratis med kollektivtrafikk i tillegg.  
goteborg.com

6  Premiere

20. november åpner dørene til et lyspyntet Liseberg. Her kan dere rusle rundt blant millioner av julelys, handle gaver og julemat fra jule­bodene, se det gnistrende isshowet og hilse på Tomtefar i juleverkstedet.
liseberg.se

7 Byens beste

I Haga finner du Café Husaren som har byens beste – og største – kanelboller.

8  Til julebordet

På Stora Saluhallen er det flust av fristelser å bringe med hjem til julebordet, og spisesteder for øyeblikkets nytelse. Ofte til priser som ligger langt under det vi nordmenn er vant til å betale for godbitene.