{{percent}}%

Kystriksveien

Den 65 mil lange FV 17 strekker seg langs kysten fra Steinkjer i sør til Bodø i nord og er ”en av verdens vakreste bilturer” ifølge National Geographic. Fly med Widerøe til/fra Namsos eller Bodø og ta turen i henholdsvis nordgående eller sørgående retning. Bil leier du på flyplassen. Underveis kan du oppleve lundefugler, Svartisen, toppturer på De syv søstre ved Sandnessjøen, interessante museer, Saltstraumen, kajakk­padling og fantastiske kystlandskap.
kystriksveien.no
wideroe.no

Svartisen

Den majestetiske isbreen dekker cirka 370 kvadratkilometer og består egentlig av to breer – Østisen og Vestisen. Du kommer til Svartisen med ferge over Holandsfjorden. Føler du for litt seriøs brevandring, kan du for eksempel bli med på tur med turarrangøren Rocks & Rivers.
svartisen.no
rocksandrivers.no

Fykantrappen

Med sine 1129 trappetrinn i tre er Fykantrappen ved Glomsfjord en tøff og luftig tur som tar deg fra bunnen av dalen opp til høyfjellet. Den starter over en hengebro og slutter ved fjellsiden lengst inne i Fykandalen og er 1,7 km lang med 300 høydemeter. Trappen er over hundre år gammel og ble benyttet som snarvei for rallare (et ord som ofte ble brukt om løsarbeidere som bygde jernbanelinjer, veier og industrianlegg) som var med å bygge vannkraftanlegget i Glomfjorden. Om sommeren er den lille fjellkafeen Rallarbrakka åpen, og du kan bli med på guidede turer opp trappen.
fykan.no

Over vann

Rett sør for Bodø finner du Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm. Du kan la deg fascinere av naturfenomenet fra strandkanten eller bli med ut i RIB med lokale guider.
visitbodo.com

Under vann

Tidevannet som skaper den sterke malstrømmen gir andre interessante sideeffekter. I og med at vannmassene må presse seg igjennom det trange, grunne sundet i Saltstraumen føres store mengder næringsrikt vann opp fra dypet. Det gir et artsrikt og ­vakkert maritimt liv. Men forholdene er krevende, så for å oppleve livet under vann, bør du være en erfaren dykker.
visitbodo.com

ˇ

For mer informasjon, se
visitbodo.com