{{percent}}%

Desember er for mange årets hyggeligste måned; adventstid, julebakst, Lucia, gavekjøp, forventningsfulle barn og mye annet. Rundt omkring i landet – og i våre naboland – arrangeres det julemarkeder og julekonserter, og overdådige julebord serveres til feststemte mennesker.
Mange legger inn en liten avstikker fra de tradisjonelle juleaktivitetene og besøker nye byer og steder – for gode matopplevelser, spennende julegaveshopping eller kulturelt påfyll.
På neste side kan du se litt av det førjulstiden har å by på.

Jul i København

1
I Dronningens by kan du rusle fra julemarked til julemarked. I tillegg til tradisjonsrike Jul i Tivoli kan du oppleve jul på Kronborg Slot, på Højbro Plads, i Nyhavn og Kødbyen. H. C. Andersens Julemarked på Axeltorv, Amager­museets julemarked og julemarkedet på KADK (Det Kongelige Danske Kunstakademi) er perfekte steder for litt spesielle jule­gaver, fra hjemmelagede juledelikatesser til designer­vesker og keramikk. I Tivoli er hagen pynt­et med tusenvis av lys, nisser, juletrær og alt som skal til for å skape den riktige julestemningen. Julelysene er tent fra 17. nov­ember til 31. desember.
visitcopenhagen.com
Widerøe flyr deg til København


Ekte julestemning


2
Med sine fargerike trehus, hvite snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdens­arven Røros den perfekte rammen rundt et utendørs julemarked. I år fylles gatene med markedsboder, julemat og tradisjonsrike førjulsaktiviteter fra 6.–9. desember.
roros.no
Widerøe flyr deg til Røros

Julemarkedenes by

3
Fra siste uke i november og frem til jul fyller lukten av brente mandler gatene i Hamburg og tusenvis av julelys speiler seg i elvene Alster og Elbe og de mange kanalene. Julemarkedene i byen teller i overkant av ett dusin, så her er det noe for enhver smak.
hamburger-weinachtsmarkt.com
Widerøe flyr deg til Hamburg


Juleby


4
Gøteborg satser alt på å være selveste Julstaden. Fra tidlig i november har flittige hender fordelt millioner av lyspunkter over trær og fasader langs den to kilometer lange Kungsportavenyen mellom Götaplatsen og havnen. 29. november er selveste wow-dagen. Da forvandles byens paradegate til et førjulseventyr. Samtidig lyser Liseberg opp i all sin glitrende prakt og fornøyelsesparkens tradisjonsrike julemarked frister med svenske delikatesser og et vell av julegaver fra et 80-talls boder. Markedet holder åpent i helg­ene frem til begynnelsen av desember, og daglig i resten av førjulstiden.
goteborg.com
Widerøe flyr deg til Gøteborg

Tradisjon

5
De to første helgene i desember arrangeres det populære julemarkedet på Norsk Folkemuseum i Oslo. Her finner du et julepyntet museum, og hele området fylles med markedsboder som bugner av spennende varer.
norskfolkemuseum.no
Widerøe flyr deg til Oslo


Syng julen inn


6
Det finnes knapt det postnummer i Norge som ikke får besøk av en julesangsyngende artist i adventstiden. Og hyggelig er det! I Trondheim, Molde og Oslo kan du for eksempel oppleve Anita Skorgan og Rein Alexander med kon­­- serten Deilig er jorden. ticketmaster.no
Widerøe flyr deg til Trondheim
Widerøe flyr deg til Molde
Widerøe flyr deg til Oslo

Førjulseventyret i Henningsvær

7
Fra fredag 2. november til og med søndag 16. desember inviterer fiskeværet til julehandel, gode matopplevelser og skikkelig julestemning. En bonus med å legge julehandelen til Hen-ningsvær, er å få oppleve stemningen med blåtimen i det lille fiskeværet. Og så kommer vi jo ikke utenom kanelbollene på Lysstøperiet Café!
nordnorge.com
Widerøe flyr deg til Svolvær


ˇ

For mer informasjon, se
wideroe.no