{{percent}}%

Pär Lifvergren har diktet historier helt fra han var liten.
Hittil har den kreative kabinmedarbeideren gitt ut tre kåseribøker og en roman innimellom flygningene med Widerøe.

Det begynte for alvor i 2013, forteller Pär. – Da startet jeg en blogg der jeg skrev om alt mellom himmel og jord. Den fikk veldig god respons, men så ble det litt stress rundt det å måtte poste nye innlegg hele tiden. Det endte med at jeg la ned bloggen og samlet innleggene i en bok isteden.

Han har også stadig noveller på trykk i svenske ukeblader.

– De kjøper alt jeg skriver, ler Pär, som også har vært med i flere svenske novellekonkurranser. Ikke sjelden med gode plasseringer og prispenger i potten.

– Men jeg gjør jo ikke dette for pengene, bedyrer han.

Mens ukebladnovellene gjerne inneholder en god dose hjerte og smerte, ofte med en humoris­tisk vri, kan bidragene til konkurran­sene være av det mer seriøse og tanke­vekkende slaget.

FEELGOOD

Etter hvert ble enda en bok fylt med Pärs kåserier om barndom, ungdomsår og hverdagsliv. Og deretter enda én.

– Jeg leste om en tjeneste som kalles print on demand. Der kan skrivelystne folk som meg få hjelp med å trykke og markedsføre bøkene sine. Forlaget trykker først opp boken når det kommer en ny bestilling. I dag kan du kjøpe Pärs bøker i den norske nettbokhandelen Adlibris, eller bestille et eksemplar direkte fra hans eget forlag, Forlaget små ord.

– Bøkene er av typen feelgood. Det er så mye grusomheter i denne verden, så hvorfor ikke bare spre litt leseglede, tenker jeg.

EGET FORLAG

En av fordelene med å jobbe turnus i Widerøe, er at det er en del fri mellom øktene. Det er også ofte flere timer i en fremmed by etter endt arbeidsdag.

– Da kan jeg sitte i Kristiansand eller Kristian­sund og skrive, sier forfatteren.

Han har også utgitt en roman på eget forlag.

– Manuset ble refusert av et par forlag, men så var det et av de store forlagene som nappet. Dessverre ble det til slutt nei fra dem også, men da tenkte jeg at sååå dårlig kan det ikke være, så jeg skrev den om litt og utga den på eget forlag.

”Som kullerbyttor i mitt bröst” finnes fore­løpig kun på svensk, men Pär har et stort ønske om å få utgitt den i norsk versjon etter hvert. Snart er oppfølgeren klar, og også den første kåseriboken i norsk utgave.

Pär Lifvergren

Stilling:
Kabinansatt og Supervisor

Alder:
49 år

Bor:
Bergen

Motto:
"Nyt livet!"