{{percent}}%Sunnmøre

Ved foten av det mektige fjellet Slogen innerst i Norangsfjorden ligge Hotel Union Øye. Den gamle praktbygningen i sveitserstil fra 1891 oser av historie og herskapelighet. Her har keisere, konger og kjente forfattere funnet roen. Hvert rom er innredet i ­au­tentisk stil, og hotellet har selvfølgelig et eget spøkelse. Kun de fryktløse sover i det blå rommet.­ Tre-retters middag basert på sesongens beste råvarer nytes i hotellets restaurant. Etter ­middagen samles man i salongen for å høre historier fra svunne tider.
unionoye.noSenja

På yttersiden av Senja finner du det lille stedet Hamn, et moderne resort forkledd som et gammelt fiskevær. Bygningene ­ligger rundt en skjermet havn ved foten av det karakteristiske fjellet Sukkertoppen. På vinterstid hender det at flokker av spekkhoggere svømmer inn i havna på jakt etter småfisk. Hamn er omkranset av idylliske små øyer som det er et eventyr å padle havkajakk imellom. Hamn har 135 senger fordelt på 29 leiligheter med høy standard. Når man er klar for å ”lauges”, kan man låne en stripete badedrakt i gammel stil og entre den varme badesjarken. Den står godt plassert på land, men alt bak styrhuset er et eneste stort badekar som innbyr til sosial hygge med inntil 15 personer. Det er ikke til å komme fra at afterski i badesjarken ­skaper usedvanlig god stemning.
hamnisenja.no
Lofoten

Man kan bo på hotell i Lofoten, men vi mener at den ultimate overnattingsopplevelse i Lofoten er i rorbu. Ønsker du en gammel rorbu som er nennsomt oppusset og har moderne fasiliteter, skal du reise til Hattvika Lodge på Ballstad. Nede i det fremdeles aktive fiskeværet på Vestvågøy vil du finne den autentiske lofotstemningen. Det lukter tørrfisk og fiskebåtene putrer ut hver morgen. Du kan avtale å bli servert i Hattvikas private restaurant, lage mat selv i rorbua eller spasere rundt havnebassenget til den pittoreske kafeen Himmel og Havn. Når støle lår skal rehabiliteres etter en lang skidag, kan du la seg synke ned i badestampen eller ta sauna, som selvfølgelig inkluderer et dypp i iskaldt lofothav. Hattvika Lodge ­arrangerer toppturfestival hvert år i april.
hattvikalodge.no
Lyngen

Skal du unne deg litt luksus i Lyngen, setter du nesen mot Lyngen Lodge. Her vil du føle deg hensatt til et high class sted i Aspen, Colorado. Men Aspen har ikke det mektige havet omkranset av ville fjell utenfor stuevinduet. Lyngen Lodge har åtte dobbeltrom med bad, og den koselige stuen med peis er det naturlige sosiale midtpunkt. Ønsker du mer ro, kan du trekke deg tilbake til biblioteket. Restauranten serverer nydelige måltider med fokus på kortreist mat, Her vil du også ha tilgang på hot tub og sauna etter endt ­skidag. Dette stedet er kanskje også der du vil ha størst sjanse til å sitte i en ­badestamp med nord­lyset flammende over deg. Skal du og vennegjengen på den ultimate ­hytteturen, er Lyngen Lodge det opplagte valget.
lyngenlodge.com

Tafjordfjellene

Midt i ura opp mot Trollstigen ligge en av ­hotell-Norges unike diamanter: Juvet Landskapshotell. Det eksklusive hotellet består av sju kuber fordelt utover et elvemassiv. I hver kube er det bad og dobbeltseng. Den ene veggen består av glass, og ingen av kubene har gjen­boere. Man føler at man sover i naturen, nesten i elven. Det er umulig å ikke bli ellevill av begeistring når man tråkker inn i disse futuristiske, ­arkitekttegnede landskapsrommene. Når vi vender tilbake til Juvet etter en dag i fjellet, venter varm suppe basert på lokale matvarer. Så tusler man gjerne ned til badeavdelingen hvor dampbadstue og utendørs boblebad venter. De mest vågale tar en dupp i elva. Middagen på Juvet er en opp­levelse i seg selv. Hjortesteken kommer fra hjort skutt rett oppi lia og bringebærene i desserten er nøysomt plukket inn fra egen hage.
juvet.com

 

Lokale  aktiviteter

Alle hotellene tilbyr ulike ­aktiviteter, som for eksempel guidede toppturer på ski. Dette er svært populære hoteller som du bør booke i god tid.