{{percent}}%

Lyngen


Ønsker du en stille reise inn i den ­nordnorske vinternatten, bør du velge hundekjøring. Det er en mektig ­opplevelse å kjenne kraften og sam­arbeidet til hundene føre sleden inn ­mellom storslåtte lyngenfjell. 
lyngsfjord.com

Er du heller en som fryder deg over ­hestekrefter og ville motorbrøl? Ja, da kan du dure avgårde på nordlyssafari med en snøscooter mellom beina. Før turen er det obligatorisk opplæring.
auroraalps.no

Widerøe flyr deg til Tromsø og Sørkjosen
Finn billetter

Sunnmøre

På Sunnmøre har klatrerne sitt eldorado blant annet i Molladalen. Norges mest fotograferte pinakkel er Bladet, for mange kjent gjennom et vågestykke i TV-programmet ”71 grader nord”. Den svarte og tynne pinakkelen er svært luftig, og et bilde fra toppen vil gi deg en god porsjon respekt i omgangskretsen.
breogfjell.no

På Herøy finner du det kjente fuglefjellet Runde. Om du blir begeistret over tanken på å klatre opp ­stupbratte fjell med en kakofoni av sjøfugl i luften, er dette stedet for deg. Fra februar hekker opp mot en halv million sjøfugl på den lille øya, og du kan blant annet se lundefugl og havsule.
visitalesund.com


Widerøe flyr deg til Ørsta/Volda
Finn billetter

Valldal


Hvis du synes det høres gøy ut å hive deg ut i kulper, rappellere ned fosser, balans­ere over elver og dingle i en ­taubane – ja, da skal du melde deg på juving i Gudbrandsjuvet. Til informasjon har man på seg våtdrakt, hjelm og flytevest.
valldal.no

Widerøe flyr deg til Ålesund
Finn billetter

Lofoten

Meld deg på en båt under Verdensmesterskapet i skreifiske, og få en ekte lofottorsk. Er du heldig, så lander du det de lokale kaller en ”kaffetorsk”, en skrei på over 20 kilo.
vmiskreifiske.no

På Vestvågøy finner du det lille bygdesamfunnet Unstad. Unstad er det mest kjente surfestedet i nord. Når sjøen går hvit på stormfullt hav, storkoser surferne seg i Unstad-bukten. Året rundt finner du surfere fra hele verden her. Kanskje du også skal leie deg utstyr og en instruktør?
unstadarcticsurf.com


Widerøe flyr deg til Leknes og Svolvær
Finn billetter

Senja


Fra midten av desember til februar beiter knølhval og spekk­hoggere utenfor Senja. Da har du en unik sjanse til å komme nær disse magiske skapningene som jakter de store sildestimene i havet. På hvalsafari får du låne varm overlevelsesdress, og drar ut i båter med plass til opptil 12 personer.
hamnisenja.no

Like ved Hamn drar tidevannsstrømmen seg opp i en fart på mellom 4,5 til 7 knop på plassen med det karakteristiske ­navnet Straumen. Her kan du iføre deg over­levelsesdrakt og ­drive med strømmen nedover i en virvlende malstrøm, hvis du tør. hamnisenja.no

Widerøe flyr deg til Tromsø
Finn billetter

ˇ

For mer informasjon, se
visitnorway.no
nordnorge.com