{{percent}}%

Stabil

Digikikkert

Elektronikken har nådd ­kikkertbransjen også, og Canons kikkerter med bildestabilisering får fuglene til å holde seg i ro i synsfeltet. Anbefalt forstørrelse for fuglekikking er 8x-10x, husk at for stor forstørrelse gjør det vanskelig å finne fuglen.
Canon.com


Eksperthjelp

Fugleguide

Gyldendals store fugleguide er også tilgjengelig som app, med over 700 arter, 3500 illustrasjoner og 750 lyd­klipp og beskrivelser. Dessuten nyttige detaljer som hva ­fuglene heter på ulike språk. Finnes både for android og iphone i ­app-butikkene.
gyldendal.no


Langsynt

Teleskop

I tillegg til standardkikkerten kan det være kult å ha et ­teleskop på stativ, for virkelig å komme nært på. Zeiss Conquest Gavia 85 har forstørrelse på 60x, og er lys og skarp så du kan være helt sikker på hva slags fugl du har funnet.
zeiss.no


Fuglenett

Nerdeside

Før og etter turen er tiden for å planlegge, lese artikler, legge ut egne observasjoner og sjekke andres, finne tips og anmeldelser av utstyr, se på bilder – i det hele tatt alt fuglerelatert, på en dedikert nettside som birdguides.com eller rarebirdalert.co.uk.


Fototriks

Adapter

Digiscoping kalles det når man monterer et kamera på teleskopet for å fange fuglen til senere fremvisning og mimring. Her finnes alt fra enkle adaptere som fester telefonen til okularet, til mer avanserte overganger som denne fra Leica.
leica.com


Klassiker

Kikkejakke

Country Innovations jakke Rover Ventile er standardutstyr blant engelske fuglekikkere. Ventile-stoffet er en ­oppfinnelse fra krigens dager, med grove bomullsfibre som sveller opp og blir tette i regnvær, og puster i varmere vær. Hetten be­veger seg med hodet når du ­speider, og lommene har plass til utstyret du trenger.
countryinnovation.com


Kvirremikk

Mikrofon

Fuglelytting er også en del av fugle­tittingen, og mange liker å ta opp lydene med digital opptaker. Da trenger du en retnings­spesifikk mikrofon som isolerer lyden, og en vindskjerm (såkalt deadcat) for å ­hindre vindstøy. Her en Sennheiser MKE 600.
sennheiser.no