{{percent}}%

Når Werner Skaue ikke er opptatt med å kjøpe inn fly for Widerøe, er han stort sett å finne på volleyballbanen. Der trener han både U15, U19 og damelaget i Bodø. Selv kan han skilte med gull i veteran-NM.

 

Det er ikke til å komme bort fra at volley­ballen tar enormt med tid, sier Werner. Med tre lag som samles til flere ukentlige treninger samtidig som det ofte er turneringer i helgene, så snakker vi 15–20 timer per uke. Men enormt mye tid betyr også enormt mye glede, bedyrer Werner, som begynte som trener da datteren Elise var liten. – Jeg har tatt veien i lag med dattera mi fra vi begynte i en liten gymsal til hun endte opp på ungdomslandslaget og fikk 30 kamper med flagget på brystet. Klart den slags gjør en trenerpappa stolt! – Det er bra jeg har så tålmodig kone, ler han.

STJERNE TIL LOFOTEN

Selv havnet Werner på volleyballbanen ved en tilfeldighet for rundt 25 år siden. Altfor sent, ifølge ham selv. En kompis trengte en ekstra spiller til bedriftslaget, og dermed var det i gang. – Men det er én fordel med å starte sent, flirer Werner, – og det er at jeg i en alder av snart 50 fortsatt er skadefri. Fremdeles spiller han selv flere ganger i uken. Blant annet er sandvolleyballbanene han bidro til å få på plass like i nærheten av hjemmet i Bodø flittig i bruk om sommeren. Han har også introdusert den kjente sandvolleyballspilleren Vegard Høidalen for nærmiljøet. – Vi spilte Norges Tour med 17 lag på Haukland­stranda i Lofoten. Vegard mente det var verdens flotteste beliggenhet!

NYE JETFLY

I lang tid nå har imidlertid et annet prosjekt fått mye av Werners oppmerksomhet. Våren 2018 blir Widerøes tre første regionale jetfly satt inn i trafikk. Som ansvarlig for innkjøp av fly, har Werner hatt en svært sentral rolle i vurderingen av ulike flytyper og beslutningen om å lande på det splitter nye, miljøvennlige jetflyet til Embraer. Widerøe har fløyet propellfly fra Bom­bardier sammenhengende i mer enn 60 år, så det skulle gode argumenter til for å bytte produsent. – Et viktig argument for at valget falt på brasilianske Embraer, er at flyet har riktig størrelse til Widerøes passasjerbehov, forteller Werner. – Motoren er dessuten veldig drivstoff-effektiv. Det betyr lite utslipp, noe som er svært viktig i våre dager. I tillegg er flyene selvsagt raskere enn dagens flyflåte, de har lengre rekkevidde, noe som gir mulighet for nye destinasjoner, og det er plass til flere passasjerer. At Widerøe blir det første flyselskapet i verden som tar i bruk den nyeste versjonen av jetflyene til Embraer, er Werner også stolt av. 

Werner Skaue

Stilling:
Director of aircraft trading

Alder:
49 år

Bor:
Bodø

Motto:
"Det er ikke lurt å gruble for mye."