{{percent}}%

– Jeg er en anglofil sandefjording som lider av kronisk engelsk syke, ler Anders Rasmussen. Det har foreløpig resultert i to upålitelige britiske klenodier i garasjen. Begge Widerøe-grønne. 

Interessen for gamle biler har vært der siden jeg var liten gutt. Iblandet interesse for alt annet gammelt; gamle tog, gamle båter… Jeg har en snekke med motor fra 1935 også. Etter hvert som jeg er blitt litt mer voksen, har jeg bedre tid og råd til å gjøre gærne ting, forteller stasjons­sjefen, som i tillegg til 19 år i Widerøe kan se tilbake på et yrkesliv i KLM, Singapore Airlines, Korean Airlines og Malaysia Airlines.

ARISTOKRAT

Dermed røyk den nye bilen. – Det var jo helt borti staur og vegger at jeg skulle ha en dyr, ny bil når jeg bare kjørte noen kilometer frem og tilbake til jobben hver dag. Kort tid etter parkerte en erkekonservativ og aristokratisk Rover fra 1953 i garasjen. Den var blitt kjøpt ny av en fin frue på Montebello i Oslo for 21 000 kroner. (En uhørt sum den gangen, da en industriarbeider tjente 4000 i året.) Fruen var svært bilinteressert; ektemannen fikk verken røre eller kjøre bilen, og hver kvittering og hvert hjulskift ble utførlig dokumentert.


ALLTID SIXPENCE

Men så var det det da, at taket på Roveren ikke kunne slås ned. Dermed fikk den i fjor selskap i garasjen av en MGB cab fra 1966, som hadde tilbrakt livet på veier i California og Østerrike. – Den er litt kulere enn Roveren, men i veteranmiljøet er det likevel Roveren som vekker oppsikt. Det finnes ikke mer enn 5-6 stykker i hele Norge.

– Begge bilene er så upålitelige som bare engelske biler kan være, men jeg elsker det, sier Anders, som likevel av og til kan føle på at tingene eier ham. – Med to gamle biler, en gammel båt – og en gammel mor, er det alltid noe å henge fingrene i… Anders kjører for øvrig alltid iført sixpence.


– Jeg synes antrekket må være tidstypisk når du kjører slike biler. Jeg ønsker meg en gammel tweedjakke og -nikkers, så er det noen som har det liggende i størrelse XL, må de gjerne ta kontakt. Og skulle du lure på hvor du finner Anders, er det bare å kjøre rundt i Sandefjord til du ser en garasje med et 1,20 x 1 meter digert, gammelt reklameskilt på, for Rover så klart.

Anders Rasmussen

Stilling:
Stasjonssjef Sandefjord lufthavn Torp

Alder:
61 år

Bor:
Sandefjord

Motto:
Ta det meste i beste mening. Se stort på resten.
(Lånt fra Trygve Bull)