{{percent}}%

Folkefinner

Skredsøker

Når raset kommer, bør man ha lært seg å betjene skredsøkeren på forhånd, og det bør være enkelt. Arva Neo fikk for tre år siden dommen «Mest for ­pengene» i UTEs test av skredsøkere.
arva-equipment.com

Kræsjpute

Airbag

Ortovox er en av produsentene som tilbyr så­kalte skredsekker. Ballongen kan utløses i et snøskred, og vil hjelpe sk­iløperen å «flyte» oppå raset.
vpg.no

Sikkerstikk

Søkepinne

Om uhellet er ute, er det lurt å ha med seg en søkepinne som er rask og lett å sette sammen, som Mammuts 280 fastlock.
mammut.ch

Termoteppe

Kuldefordriver

Et effektivt varmeteppe i lite format er godt å ha om ulykken er ute, for eksempel dette fra SOL, som er bygget på teknologi brukt av NASA og reflekterer 90 prosent av kroppsvarmen.
surviveoutdoorslonger.com

Snøspade

Sag

Etter et ras kan snøen være knallhard å grave i, og det lønner seg å ha en ordentlig aluminiumsspade, gjerne med en snøsag integrert i skaftet, som Voilé T6 Tech.
splitboard.no

Multiverktøy

Lærmann

Til små reparasjoner, flikking og justeringer er det kjekt med et lett multiverktøy, gjerne som tar bits som passer skruene på staver og bindinger, som Leatherman Skeletool.
leatherman.com

Tape

Alt-mulig-fikser

God gammeldags duct tape kan i nødsfall fikse alt fra ski og staver til klær. Ta med en rull fra jern­varen, eller mer kompakte turvarianter, som for eksempel er integrert i nødpakkene fra SOL (navnet betyr «Survive Outdoors Longer»).
surviveoutdoorslonger.com

Kompass

Analogt

Selv i vår digitale verden er det lurt å ha med seg et gammeldags kompass som ikke trenger strøm og satelitter. Truarc 7 fra Brunton har også klinometer for måling av trehøyder og vurdering av rasfare.
brunton.com