{{percent}}%

1 Tarland Trails

Maskinbygde nedoverløyper i forskjellige vanskelighetsgrader i hardtrampet jord, som er perfekt for en kort kveldsøkt. Klatringen foregår på slak grusvei. 20 minutters biltur fra Ballater.
facebook.com/TarlandTrails

2 Go-Where Scotland

Guidefirma som tar med grupper og enkeltpersoner på sykkelopplevelser i Storbritannia.
go-where.co.uk

3 Cycle Highlands

Sykkelbutikken ligger midt i smørøyet i Ballater, med øvelsesløype i hagen som en naturlig forlengelse av parken rundt. Utleie­syklene er av typen drømmesykler, og både i og utenfor lokalene er det et yrende liv. Her finner du dedikerte syklister bak disken, som også guider turer. Det definitive navet for sykling i området.
cycleHighlands.co.uk

4 Lecht, heisbasert stisykling

Utforløyper som fint sykles med stisykkel. En halvtime fra Ballater. Stolheis. Også innenfor rekkevide er Aviemore og Glenlivet, men der er det ikke heis.

SYKKEL PÅ FLY

Ønsker du å benytte din egen sykkel på reisen gjelder følgende regler: Widerøe inkluderer sykkel som den tillatte gratis bagasjekvoten (ett kolli à 23 kg). (NB! Flyselskaper opererer med ulike regler for dette.) Reiser du med bag/­koffert i tillegg, må du betale for ekstra kolli. For å beskytte sykkelen, og andres bagasje, må styret festes i lengde­retningens posisjon (+90 grader) og pedalene fjernes. Vi anbefaler å redusere lufttrykket i dekkene og dekke til kjedet. For ytterligere beskyttelse kan myk eller hard sykkelkoffert be­nyttes. Disse kan leies fra for eksempel ­airshells.no eller bikebag.no. Widerøe aksepterer sykkel som “stand by” kolli grunnet mulig plassbegrensning.