{{percent}}%

Før 1960 var den eneste forbindelsen mellom Henningsvær og omverdenen en frisk båtrute til Kabelvåg og Svolvær. Dagens tilreisende kommer seg fra flyplassen i Svolvær ut til fiskeværet og tettstedet i Vågan på en halvtime. Og akkurat hit er det mange som drar for å senke skuldrene litt i førjulsstria.

Fra lørdag 31. oktober til og med søndag 20. desember inviterer fiskeværet til julehandel, gode matopplevelser og ­skikkelig julestemning hver helg. En bonus med å legge julehandelen til Henningsvær, er å få oppleve stemningen med blåtimen i det lille fiskeværet. Vinterlyset i Lofoten er noe helt for seg selv, og er man heldig med klarvær, kan man oppleve fantastisk nordlys utover kvelden.

1 JULEPYNT

På Engelskmannsbrygga finner du kunsthåndverkere i full aktivitet med keramikk og glass. Her kan du blåse din egen julekule i glass.

2 ANTI-STRESS

I Henningsvær finnes en rekke små, koselige julebutikker. Dette er motsatsen til stressende kjøpesentre i julestria.

3 PÅ SPARKET

I Henningsvær tar man seg rundt på spark – den er blå og har hjul(!). Dette er Førjulseventyrets varemerke, og har sitt opphav i noen særdeles milde førjulsperioder …

4 LYS I MØRKET

Når man trenger en pause fra å traske gatelangs, er et besøk på Lysstøyperiet et must! Her kan man nyte kaffe og husets kanelboller med utsikt til hovedgaten utenfor. Og hele miljøet er preget av de mange tusen stearinlysene i alle tenkelige fargenyanser som er laget på verkstedet bak kafeen.

5 LOFOTTORSK

Fiskekrogen er et klart valg for en god lunsj eller middag på kaikanten, med utsikt over havna i Henningsvær.


6 KUL KUNST

Vil man ha litt avveksling fra handlegaten, anbefales et besøk på Kaviar Factory. Dette er en kunsthall bygget i en gammel fabrikk, som kan fremvise samtidskunst av inter­nasjonalt format – fra Ai Wei Wei til Bjarne Melgård.


7 GOD STEMNING

Vil du tilbringe kvelden i Henningsvær, er Klatrekafeen stedet. Intim pub og kafe med stor stemning – ofte med live musikk.

8 OPPDAGELSESREISE

Henningsvær har en rekke street-art arbeider – bl.a. av Pöbel, og for den kunstinteresserte kan besøket bli en liten oppdagelsesreise!

9 ARKTISK TATTIS

Det lille fiskeværet har et urbant preg. Blant annet har Henningsvær eget tatoverings­studio, Arctic Tatoo, som holder høy standard!


Nr. 1 i svolvær

Når julen nærmer seg inviterer Thon Hotel Lofoten til sitt sagnomsuste julebord. Opplevelsen kan best beskrives som Allsang på Grensen møter Hollywood, ispedd en stor dose Henriette Schönberg Erken. Høy stemning, minimum 250 smakfulle retter og dessertbord i flere etasjer. Det aller meste hjemmelaget.
thonhotels.no/svolvær