{{percent}}%

1 Callater Lodge

Når vi treffer vertskapet Katy og Julian i Braemar, er det som å komme hjem til venner. De hoppet nylig av bylivet i Edinburgh, og nå som oppussingen av det lille pensjonatet er i havn, finner begge veien ut døra med løpesko eller på sykkel så snart anledningen byr seg. De har 30 maltwhiskyer i baren, og for gjestene som ønsker enda mer omfattende whisky­smaking åpnes det private barskapet med 20 ekstra sorter.
callaterlodge.co.uk


2Loch Kinord, Dinnet

Dette ble redningen da Braemar og Ballater var fullbooket. Fint hotell med det skots­krutete familiemønsteret på veggene i spise­salen. Stien rundt vannet går rett forbi, og lar seg fint forlenge oppom Cnoc Dubh hvor vi var, eller bak Crannach Hill til Ballater.

3 Ballater

Ballater er en hyggelig småby i Grampians i Skottland. Kanskje mest kjent for nærheten til Dronning Elisabeths favoritt­slott, Balmoral Castle, men Ballater er også et knutepunkt for syklister som besøker om­rådet. Her leier du sykkel og får tips og kart til ruter som passer for alle aldre og ferdighets­nivåer. Lakseelva Dee renner gjennom landsbyen.

4 Sjarmerende B&B

Schoolhouse i Ballater er et hyggelige B&B med masse faste gjester som kommer for å oppleve naturen og småbysjarmen i The Royal Deeside. Den renoverte victorianske bygningen ligger i nærheten av Cairngorm Park, og drives av ekteparet Alan og Cathy Low. De er hjertelig til stede for å sørge for at gjestene trives, og kanskje får du også litt lokalhistorie med på kjøpet. Cathy er nemlig profe­s­jonell historieforteller.
school-house.eu


5 5-stjerners hostell

Habitat@Ballater er ett av få 5-stjerners hosteller i Skottland. Stedet er kjent for enestående personlig service. Hit kommer syklister, klatrere og skifolket for å nyte naturopplevelser i Eastern Cairngorms nasjonalpark og i landlige Aberdeenshire.
habitat-at-ballater.com
Habitat@Ballater