{{percent}}%

Mellom 08 og 16 er Jørn Gunnar Hansen sjef for stueravdelingen og de-icing på Sandefjord lufthavn Torp. Resten av tiden er det 14 hunder som opptar det meste av tiden hans.

Det begynte med en omplassert husky for 10-12 år siden. I dag er det en livstil. Eller ”min greie”, som Jørn Gunnar sier. Etter hvert overtok han også en del hunder fra en venn som døde. Fra høst til vår reiser han land og strand rundt og deltar i hundeløp.

– I sledehundkjøring er det tre grener, forklarer Jørn Gunnar, – sprint, mellom-distanse og langdistanse. Jeg kjører mellomdistanserenn på opptil 10 mil, stort sett med åttespann. Mine hunder er litt mer heite enn de som skal løpe 100 mil. Og hundene hans – ja, det er 14 huskyblandinger med stamtavler som går mange generasjoner tilbake.

Han driver som oppdretter i egen kennel og gjennom vinterhalvåret trener han hundene så de skal være klare for vinter-ens 250-300 mil med trening og løp. Om sommeren går tiden med til sosialisering av valpene.

I 2013 ble han og de firbente kompis-ene norgesmester. Fra før hadde han vært på pallen tre, fire ganger, og kan skilte med en sjetteplass i VM. Og i fjor vant han Vikefjelløpet.

”Höydaren” er likevel Norway Trail som arrangeres i mars hvert år. Det løpet går over en hel uke og verdens beste hundekjørere stiller på start-streken. De beste fyker av gårde i opp-imot 28 kilometer i timen, mens Jørn hevder at hans ambisjon under dette løpet mest er å ha det moro. Som da han kjørte femspann under et nattrace opp til Spåtind (1414 moh), slo av hodelykten og lot fullmånen vise vei.

Det er i slike øyeblikk han får igjen for alle treningstimene og alle milene på landeveien, med hundene i bur i den spesialtilpassede Hiacen. Hittil har de deltatt i løp fra Finnmark i nord til Italia i sør. Og det stopper ikke der. Dette er hans ”greie”.


Jørn Gunnar Hansen

Stilling: Avdelingsleder for stueravdelingen og de-icing

Alder: 52 år

Bor: Sandefjord

Livsmotto: Må gi litt for å få litt.