{{percent}}%

Vinteren 2018 forsvant de fleste hvalene fra sine tradisjonelle tilholdssteder og trakk nordover mot farvannene rundt Skjervøy i Troms. Om dette vil skje igjen også denne vintersesongen, er det foreløpig kun hvalene selv som vet. Men her får du tips til aktører som arrangerer hvalsafari. Mange har kastet seg rundt og endret ­destinasjon for turene sine. Men planlegger du en hvalsafari denne vinteren, kan det være lurt å dobbeltsjekke med arrangørene om ­sannsynligheten for å se hvalene. Fasit får vi først i november.

Lofoten Opplevelser

Selskapet har base i Lofoten, men i vintersesongen flyttes basecamp til Andenes. Selskapet tilbyr hvalsafari med RIB, der du får muligheten til å snorkle med spekkhoggere. Deltakerne får en informativ orientering før safarien.
lofoten-opplevelser.no

Basecamp Senja

Bli med på hvalsafari, nordlysjakt og andre vinteropplevelser i verdensklasse. Hvalsafarien fra Senja har tradisjonelt gått til Bergfjord, men der ble det kun observert spekkhoggere noen få dager i fjor vinter. Sjekk hjemme­siden for oppdatering om hvor hval­ene ­dukker opp denne vinteren.
basecampsenja.no

Whalesafari Andenes

Her går turen med stor båt. Eneste selskap med hvalgaranti. Hvalgaranti betyr at de gir deg en ny tur gratis dersom de ikke finner hval på første tur. Arrangerer ikke snorkling med spekkhoggere.
whalesafari.no

Fjord Tours / Polar Yacht

Disse selskapene endret i 2018 destinasjon for sine hvalsafarier og tok folk med til Skjervøy. Fjord Tours har en stor katamaran med plass til 125 passasjerer. En marin­biolog er med om bord og forteller om hvalene. Polar Yacht tar mindre grupper samme vei.
fjordtours.com
polaryacht.com

Sea Safari

Dette selskapet tar deg med ut i RIB utenfor Andøya. Du kan selv velge om du vil snorkle eller bare observere hval­ene. Selskapet arrangerer workshops hvor hvalforskere kommer for å presentere fakta og forskning om spekk­hoggere, finnhval og knølhval.
seasafariandenes.no