{{percent}}%

Fra sjøsiden

Vil du se skjærgården utenfor Gøteborg fra vann­skorpen, leier du kajakk og padler rundt Styrsö, Brännö eller Hönö. Det er også moro å padle i byens kanaler.
kayaks.point65.com

Under broene

Bli med en av de klassiske Paddan-båtene rundt i Gøteborg, under 20 broer og ut til havnen. I førjulstiden kan du ta Paddan ut til julemarkedet på Liseberg med full julemusikk underveis. Billetten inkluderer varm gløgg og pepperkaker.
stromma.se/paddan

Strömma Farmlodge


En times tur med leiebil sør for Gøteborg ligger herlige Strömma Farmlodge. Her finner du B&B, superkoselig café med hjembakst og sunne salater, åpent bakeri og små ­interiør- og vintagebutikker. Om sommeren inviterer de til konserter under åpen ­himmel. Åpent i helger i september, og hver dag fra slutten av juni til midten av august.
strommafarmlodge.com

Overnatt i skjærgårdenPå Pensionat Styrsö Skäret i skjærgården rett utenfor Gøteborg tar man fremdeles et glass på punchverandaen før middag. Man spiser kamskjelltartar og rosastekt ­hjortefilet. Man kryper til køys blant romantiske blonder og broderier, og våkner du tidlig, kan du tusle rundt i kjøkkenhagen og snuse inn duften av grønn sjelefred før frokost. Fra Gøteborg sentrum kan du ta trikk nummer 11 til Saltholmens båtterminal. Derfra er det en kort båttur ut til den nærmeste skjærgården, som Styrsö.
pensionatskaret.se
styrsobolaget.se

Hummerfiske

Lite kan måle seg med selv­fanget hummer. Hummersesongen i Gøteborg starter alltid den første mandagen etter den 20. september, klokken 07.00. I år blir det altså 24. september. Den eventyrlystne gourmet kan bli med på tur og fange lekkerbiskenen selv, for eksempel fra Hönö i Gøteborgs skjærgård.
aventyrochtang.se


ˇ

For mer informasjon, se
goteborg.com