{{percent}}%

Københavns ry som Skandinavias største matdestinasjon er på ingen måte overdrevet. Én av tre besøk­ende kommer til byen for å spise, forteller turistsjefen stolt. Og ja, mange drømmer nok om Noma, men prisen er stiv og køen mange måneder lang. Her er noen gode alternativer:

Tartar på Manfreds. Østers og sprø pommes frites på Bistro Boheme. Sjokoladecroissant hos Mirabelle. Byens beste espresso på Café Det Hvide Hus (Nomas René Redzepi er stamgjest). Danske smørrebrød på Palægade eller Aamanns 1921. Byens desidert beste pizza, charcuterie og burrata på Bæst. Et glass vin og litt pét-nat på Falernum eller Den Vandrette. En wiener-on-wheels helt utenom det vanlige på John’s Hotdog Deli. En biff modnet i over 300 dager på Amass på Refshaleøen. Sulten? Bestill en tur, da vel!

Under får du tips til flere svipturer hit og dit.

Oktoberfest

1
De fleste nordmenn forbinder sannsynligvis Oktoberfest i München med breddfulle ølseidler, fete bratwürst, menn i läder­hosen og damer med generøse utringninger. Mellom 22. september og 7. oktober kan du oppleve verdens største folke­festival.
munich-touristinfo.de
Widerøe flyr deg til München


Skotte for en helg


2Med Aberdeen som utgangspunkt ligger Skottland for dine føtter. Hva med en hyggelig road trip langs The Malt Whisky Trail eller The Castle Trail? Eller bli kjent med granittbyen Aberdeen. Her er det rom for både pubbesøk og afternoon tea, gallerier, shopping og forblåste rusleturer langs havet.
maltwhiskytrail.com
visitabdn.com
Widerøe flyr deg til Aberdeen

Teaterhelg

3Musikaler og teaterstykker står på manges to do-liste når de besøker London. I den ikoniske billettkiosk­en på Leicester Square får du sterkt rabatterte billetter til de fleste av samme dags forestillinger. Eller kanskje du foretrekker å bestille til full pris på forhånd for å være sikker på å få plass?
londontheatredirect.com
Widerøe flyr deg til London


Munch i Bergen


4
Rasmus Meyers Samlinger er en del av KODE i Bergen. Her kan du se en av de ypperste samlinger av norsk kunst fra ”gullalderen” 1880 til 1905, blant annet flere av ­hoved­verkene til Edvard Munch, som Sjalusi, Melankoli og Aften på Karl Johan.
Åpent daglig (stengt mandager fra 15. september).
Widerøe flyr deg til Bergen

Øl og UNESCO


5Utover mat og øl, et hundretalls musikklubber og omfattende shoppingmuligheter, kan Hamburg også by på mer sære ­attraksjoner som Chocoversum sjokolademuseum og Miniatur Wonderland – verdens største modelljernbane, samt UNESCO-området Speicherstadt og Beatles-platz.
visithamburg.net
Widerøe flyr deg til Hamburg

Kulturbyen


6
Denne høsten skjer det mye spennende på Oslos teater- og musikalscener. Få med deg Love is all you need på Chat Noir. Her byr Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Bjarte Hjelmeland, Atle Pettersen og Lise Karlsnes på klassikere fra The Beatles. Oslo Nye Teater setter opp humorklassikeren Den Spanske Flue og du kan fremdeles rekke å få med deg storsuksessen The Book of Mormon. Centralteatret byr på Jacobsen, vær så god! med evig morsomme Anne Marit Jacobsen.
visitoslo.com | ticketmaster.no
Widerøe flyr deg til Oslo

Fotballfest

7
I august lanserte Widerøe ny rute Bergen–Liverpool. Så hvorfor ikke gjøre alvor av å se The Reds briljere på Anfield slik du alltid har drømt om? Eller høre en konsert på The Cavern Club, der The Beatles startet karrieren? Eller leie kabriolet og kombinere byferie i Liverpool med en biltur rundt i vakre Wales?
visitliverpool.com
Widerøe flyr deg til Liverpool


ˇ

For mer informasjon, se
wideroe.no