{{percent}}%

Tenkemaskin

Nerveloop

Muse er et digitalt pannebånd som skanner hjernen din, og gir deg tilbakemelding med fuglekvitter når det mener du har den rette «fokuserte bevisst­heten». Forskere og guruer er uenige om hvorvidt dette ­egentlig er meditasjon, men noe er det i alle fall, og apparatet har fått en del fans de seneste årene.
choosemuse.com


Røkelse

Luktetriks

Spirituelle sjeler har alltid likt slik godlukt, og aromaen kan også være psykoaktiv, sier forskningen. Ifølge eksperimenter på mus har røkelse basert på virak, eller frank­incense, en stressreduserende effekt.
earthwisearomatics.com


Kling

Symbaler

Tingsha er små tradisjonelle tibetanske symbaler, som du klinger sammen for å få ro i sjelen. De er ganske low-tech, og du trenger ikke bekymre deg for batterier eller ­oppdateringer.
serenitytibet.com


Klang

Tonefølge

Syngende boller er en annen gammel teknikk for å hacke ­hjernen og roe ned. Med staven kan du få bollen til å klinge med to toner som varierer ­rytmisk og lar deg fokusere på noe annet enn det du ­vanligvis grubler på.
inspiredtradingco.com


Digiguru

Hjernehjelp

Buddhify er en populær app som snakker deg gjennom øvelser for å sovne, takle angst, slappe av og alt mulig annet. Den er også grei fordi du betaler på forhånd og ikke blir bedt om å kjøpe nye tillegg hele tiden, noe som kan ødelegge sjelefreden for enhver.
buddhify.com


Hjernezapper

Hjernesjokk

Thync en ting du fester i pannen og på nakken, og som stimulerer deg med supersvake impulser. Den er utviklet med for­skere på laget, og etter planen blir du avslappet eller trett, alt etter hvilket program du velger. I tillegg ser du ganske sci-fi-aktig ut med en sånn teknodings på hodet.
thync.com 


Zenspill

Rutineskaper

Spiller du oftere spill på telefonen enn å meditere? Headspace er en av mange apper som bruker spillmekanikk for å få deg hekta på meditasjon. Du abonnerer, får nye utfordringer og når nye nivåer hvis du er flink, og blir forhåpentligvis balansert og kreativ på veien.
headspace.com