{{percent}}%

Fiske

Området like utenfor Manshausen har mange god fiskeplasser. Det er de seneste årene tatt flere kveiter på over 100 kilo, og den største som er tatt i Steigen på stang var på 211 kilo!

Toppturer

I mars-april er toppturmulighetene med ski på sitt beste. Spesielt i Nordfolda, bare en halvtimes båttur fra Manshausen, er det flotte fjell og nedkjøringer. I Steigen er det til og med en isbre, Heldalsisen.

Klatring

Fjellet på Nordskot består av rødlig granitt som er meget godt egnet for klippeklatring. Høyden på veggene er typisk 20-30 meter, med klatremuligheter i alle vanskelighetsgrader, fra overheng til sva.

Dykking

Dykkemulighetene er mange, spesielt for fridykking, da det er gode, skjermede lokasjoner og relativt grunne områder som er tilgjengelig med maske og snorkel. Hvit sandbunn, turkist vann og et yrende dyreliv gjør dykkingen – for eksempel etter kveite – til et høydepunkt under oppholdet. Det er også mulig å la seg drive med strømmen for å bli plukket opp der det måtte ønskes. Vannet er stort sett klart hele året, men klarest om vinteren og på vårparten.

Fjellturer

Det er meget flott tur-terreng i området rundt Manshausen, for alle nivåer og alle vanskelighetsgrader. Alt fra trygge, ­koselige spaserturer ute på øyene til snille fjell, og til spektakulære, luftige traverser som får selv de mest erfarne ­turentusiaster til å bli andektige.

Grotte

Den store grotten på Nordskot, Resshola, ligger en halvtimes spasertur fra havnen. Det er en rundt 140 meter dyp havgrotte. Ta med lykt eller tenn masse stearinlys og nyt følelsen av å være hensatt til en annen tid.

Padling

Drømmer du om å padle til de flotteste områdene, eller akkurat den viken hvor du kan være helt for deg selv? Da kan du bestille en guidet tur som viser deg alle de beste stedene.

RIB

RIB-safari kan skreddersys etter ønske. Vil du suse avgårde til Lofoten, tar det bare 20 minutter. Eller kanskje det er mer interessant med havørn-safari?