{{percent}}%

Whisky trail

Innen et par timers leiebilkjøring fra Aberdeen finner du et tjuetalls whisky­destillerier som er verdt et besøk. Fra ­historiske Strathisla (bildet) i Keith som åpnet i 1786 og fremdeles er i full drift. Mesteparten av whiskyen herfra blir til Chivas Regal, men de er også berømte for sin singel malt.
maltwhiskytrail.com

Castle trail

Med over 300 slott, fort og herregårder spredt rundt i landskapet, blir Aberdeenshire med rette kalt Skottlands Castle Country. Finn din favoritt! Kanskje blir det Crathes Castle, som sies å ha inspirert Walt Disney da han lagde animasjonsfilmen Askepott, eller noe mer dramatisk, som Dunnottar Castle, der deler av filmen Braveheart ble spilt inn.

Golf

Skottland er golfens hjemland og byr på over 550 golfbaner, inkludert noen riktig spektakulære links baner, som Cullen Links Golf Club, en drøy time nordvest for Aberdeen. Gå ikke glipp av den nydelige lokale fiskesuppen Cullen Skink når du er i området!
cullenlinksgolf.co.uk

Med motorsykkel

Fine veier og mye fint å se underveis. Lei motorsykkel og få med deg Aberdeenshires høydepunkter i løpet av en langhelg. ecossemotorcycles.co.uk Med sykkel Lån sykkel gratis fra den idealistiske ­organisasjonen beCyCle i Aberdeen og legg ut på tur i nærområdet. Kart med ­turforslag finnes online.
bycycle.org.uk

Historisk togreise

Har du sett noen av Harry Potter-filmene, har du sikket fått med deg toget til Galtvort. Utenom filmens verden går damptoget fra Fort Williams i det skotske høylandet til Mallaig, i nærheten av Skye. Underveis kjører toget blant annet over Glenfinnan-akvadukten med sine 21 buer, også kjent fra Harry Potter-filmene.
westcoastrailways.co.uk

Hiking

Det er nok bare i Skottland at det å ”gå på tur” er like populært som i Norge. I Aberdeenshire kan du gå tur langs den vakre kysten, over hvite sandstrender og gjennom pittoreske fiskelandsbyer, eller langs oppgåtte stier i fjellandskap, hvis ikke skogsstier gjennom nydelig ­kulturlandskap frister mer.
outdooractive.com