{{percent}}%

Over Vidden

Du har ikke vært i Bergen før du har vært på Ulriken, sier bergenserne. Så er du på utkikk etter en litt annerledes fjellopplevelse denne høsten, kan Over Vidden være akkurat det du leter etter. Med svevebane fra byen flyr du opp til Ulrikens topp på sju minutter. Der venter en fem timers tur over ”vidden” mellom Ulriken og Fløyen, en obligatorisk rute for bergens­patrioter. Turen over fjellet er godt skiltet og du har mange varder å gå etter. På en fin dag kan du nyte utsikten over byen og helt til Folgefonna i den andre retningen. Turen er cirka 15 kilometer lang og høyeste punkt er 662 meter over havet. Vel fremme på Fløyen, kan du gå ned til sentrum igjen, eller ta Fløibanen. Og selvsagt kan du gå turen i motsatt retning også. Sliten bare av å lese om det? Bergen har masse å tilby i lav­landet også denne høsten. Se mer på neste side.

ulriken643.NO 
floyen.no
visitBergen.com

Widerøe har direkteavganger til Bergen fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bodø, Tromsø og en rekke byer på Nord-Vest­landet. Med en kort mellomlanding eller tre er det gode forbindelser fra hele landet. På wideroe.no kan du enkelt bestille flybilletter til alle reiser i Norge og videre ut i verden. Trenger du hotell eller leiebil, finner du alltid gode tilbud på våre hjemmesider.
Finn billetter

9 Høstfavoritter

1


Utsikt

Ulriken643 tar deg med svevebane til høyfjellet midt i byen på sju minutter. På toppen finner du Sky:skraperen restaurant, zipline og fjellbutikk med lokale varer og utstyr.
Åpent hver dag.
ulriken643.no

2


Fløibanen

En skinnegående kabelbane tar deg opp til Fløyen. Utsiktspunktet Fløyen ligger 320 moh og byr på fantastisk utsikt over Bergen. På toppen er det åpen kafe og pølsebod hver dag, og brasseri på kveldstid.
Fløien Folkerestaurant
Til 30. september
floyen.no

3


Bergen Matfestival

Smak, nyt og lær. Møt dyktige lokalmatprodusenter og la deg inspirere av den beste lokalmaten fra sjø og land!
Koengen 1.–3. september
matfest.no

4


Bergen Ølfestival

Norges største ølfestival med 45 bryggerier samlet på festningen. Felles billett med Bergen Matfestival.
Bergenhus festning 1.–2. september
bergenolfestival.no

5

Historie

Den 7. april 1590 ble preste­enken Anne Pedersdatter ført opp til Galgebakken på Nordnes og brent som heks. Utstillingen i Rosenkrantz­tårnet gir et innblikk i prosessen mot henne og i tiden hun levde i.
Til 15. september
bymuseet.no

6


Lunsjkonsert

Nyt klassisk musikk på Edvard Grieg Museum Troldhaugen.
Mandag-søndag kl. 13.00–13.30
Til 30. september
griegmuseum.no

7


Den Nationale Scene

I hele høst spilles Knut Nærums show “Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter”.
Til 30. desember
dns.no

8


Utstillingen fokuserer på sjøfartsbyen Bergen under 1. verdenskrig, og tar opp interessante og spennende temaer som Bergen som konvoihavn, spionasje, krigsforlisene til bergenske handelsskip og sjøfolkene under den vanskelige nøytraliteten.
Bergen Sjøfartsmuseum
Til 31. mars 2018
bsj.uib.no

9

Bergen og verden

Den eldste kunsten i KODEs samlinger forteller fascinerende historier om Europa og Norge.
KODE
4 Til 31. desember 2018
kodebergen.no

ˇ

For mer informasjon, se
visitbergen.com