{{percent}}%

Staselig hotell

I ene enden av Sjøgata ligger byens stolthet og Nord-Norges eldste hotell, Fru Haugans. Den gamle delen av bygningen er fra 1794. Ålesund-damen Ellen Haugan svarte i 1885 på en annonse om “hotell til salgs eller leie”. Hun leide det usett og flyttet til Mosjøen med tre små døtre. Noen år senere kjøpte hun hotellet for 15 000 kroner. I dag sitter femte generasjon i direktørstolen.

To restauranter, to barer og en svært populær uteservering/hotellhage gir nok av muligheter for påfyll av mat og drikke.
fruhaugans.no

 

Rock’n’roll

Gilles har en aktiv konsert­arena der mange av regionens talenter har fått prøve seg, i tillegg til at noen av landets største artister har spilt her. Interiøret er som tatt ut av 50-, 60- og 70-tallet, et morsomt sammensurium som gir stedet særpreg.
gilles.no

 

Gammel sjarm

I hjertet av Sjøgata, i et bygg fra 1862, trer du inn i et forgangent århundre. Kulturverkstedet byr på ekte husmannskost, og her serveres også bakverkene Mosjøen er spesielt kjent for, som kamkake og melkekake med gomme. Hver fredag arrangeres det en gratis og godt besøkt lunsjkonsert. Og annerledes overnatting kan du få på et av Kulturverkstedets gjestehus midt i Sjøgata.
kulturverkstedet.net

 

Unik samling

Et annet unikum er Vikgården, et gammelt landhandleri med en enorm samling av klenodier og en av Norges største akevittsamlinger, som holder åpent under arrangementer.
vikgarden.no

 

God stemning

I “gato” (Sjøgata) finner du også Garasjepuben, som er nettopp det; en pub i en gammel garasje.

 

Fly til Trondheim
Finn billetter