{{percent}}%

Toppturer med og uten guide er blitt nordmenns favorittsyssel nummer 1. De mektige fjellene har alltid vært der, men særlig det seneste tiåret er vi blitt en nasjon av tindebestigere – både høst, vinter, vår og -sommer. 

Både Turistforeningen og landets mange destinasjonsselskaper og fjellførere melder om rekordinteresse. På høsten viser fjellet seg fra sitt vakreste, så finn frem turstøvlene, sekken og termosen du også, og bestill en høsttur til en topp du alltid har drømt om å komme til toppen av. Eller finn deg en ny favoritt! 

Møre og Romsdal kalles ofte for toppturenes hjemsted. Spisse tinder som står rett opp fra havet gir flotte muligheter for alle som liker bratt friluftsliv, men også for dem som heller betrakter dramatisk natur på trygg avstand langs -opptråkkede stier.
visitnorway.com

Lofoten

Øyriket i Lofoten, med sine dramatiske fjell som stuper rett ned i havet, er flotte utfluktsmål. Det finnes mange alternative turer, alle lett tilgjengelige. Rammen rundt er uansett noe av det vakreste som finnes. Lofoten er et levende kulturlandskap, med fiskevær som yrer av liv. Her fra Offersøykammen.

Trandalhatten

Lei bil i Ørsta og ta turen langs landevei og med ferge til det sjarmerende lille stedet Trandal. Bruk bilen det første stykket (spør kjentfolk), der-etter en gressgrodd traktorvei som etter hvert går over i en merket sti. Veien opp er ikke for de mest høyderedde, men belønningen er deretter. En rast på Christian Gaard vertshus er et must! Finnes det en uteservering med bedre utsikt?

 

Widerøe flyr deg til Ørsta/Volda
Finn billetter

Vidden

Flere tusen går eller sykler årlig over Ulrikens topp. Turen over vidden, som bergenserne kaller området, er dermed en av de mest kjente turene på Byfjellene rundt Bergen – selvsagt ikke uten grunn. Turen gir opplevelse av ekte høyfjell til alle årets tider, og er lett tilgjengelig fra både Fløyen og Ulriken.

 

Romsdalseggen

Normalruten er ti kilometer lang og har en stigning på 970 høydemeter. Heller ikke denne turen er for folk med høydeskrekk. Belønningen er fantastisk utsikt fra toppen. Her ser du mot Romsdalen med Trollveggen, Trolltindan og Romsdalshornet. En avstikker til Blånebba er å anbefale. I 2012 kåret Lonely Planet Romsdalseggen til den åttende beste fotturen i verden, og den eneste norske på listen.

 

Haukelandstranda

Denne strandperlen på Vestvågøy i Lofoten kalles også ”lille Mallorca”. Slå opp telt og tilbring en dag eller tre i vakker ensomhet. Fjellene rundt frister til toppturer, men det er også lov å bare nyte tilværelsen null meter over havet.

Slogen

Kanskje Sunnmøres fineste topp? Fra fjorden reiser den seg som en slags trekantet pyramide rett opp, 1564 meter over havet. Kommer man nærmere, ser man at den ikke er fullt så bratt. Omgivel-sene er imponerende med alpine topper og enkelte små breer rundt på alle kanter. Dypt nede ligger irrgønne daler og Hjørundfjorden med bratte fjellvegger rundt. 

Kåfjord

Områdene rundt Lyngenfjorden byr på både høye fjell, dype daler og dramatiske fosser. I Kåfjorddalen er det markerte stier og lett terreng for van-dring og sykling. Dette er urørt natur på sitt beste.