{{percent}}%

I 2012 avsluttet kronprinsparet sitt fylkesbesøk i Møre og Romsdal med en tur opp til Litlefjell i Vengesdalen i Rauma. Men det er ikke bare Haakon og Mette-Marit som har latt seg fascinere av fylkets fjell og daler. Sju år tidligere ble Dronning Sonja tildelt hedersbetegnelsen ”Årets fjellgeit” under Norsk fjellfestival i Rauma. Ingen dårlig rojal uttelling for et fjell som ikke rager mer enn 785 meter over havet.

Møre og Romsdal kalles ofte for toppturenes hjemsted. Spisse tinder som står rett opp fra havet gir flotte muligheter for alle som liker bratt friluftsliv, men også for dem som heller betrakter dramatisk natur på trygg avstand langs opptråkkede stier.


1 Finnmarksvidda

Med et flateinnhold på 22 000 kvadratkilometer er Finnmarksvidda Norges største høyfjellsplatå. Vidda byr på uendelige muligheter for turer, og tidlig høst er den beste tiden for å begi seg vidda i vold. I viddas ytterkant er det flere ruter å velge blant. Øver Anarjokka nasjonalpark helt sør på vidda og Stabbursdalen vest for Porsangerfjorden er to fine områder. Få også med deg helleristningene i Alta.


2 Narvikfjellene

Ønsker du å oppleve nordlig natur, bør du prøve deg på Narvikfjellene. Landskapet er vakkert og variert med alt fra store, flotte fjellformasjoner og spisse bretopper, til frodige dalganger. Fjellene raver 700-1000 m.o.h., med enda høyere topper innimellom.

3 Vestvågøy


Øyriket i Lofoten, med sine dramatiske fjell som stuper rett ned i havet, er flotte utfluktsmål.
Det finnes mange alternative turer, alle lett tilgjengelige. Rammen rundt er uansett noe av det vakreste som finnes. Lofoten er et levende kulturlandskap, med fiskevær som yrer av liv.


4 Aurlandsdalen

I Aurland kommune i Sogn og Fjordane finner du Aurlandsdalen, et 40 km langt dalføre kjent for vakker vestlandsnatur, fossefall og bygdekultur. Dalen kalles også for ”elskovsdalen” fordi den visstnok bringer frem elskovslysten hos folk.

5 Femundsmarka

Femunden er den tredje største innsjøen i Norge, og den største innsjøen som er uberørt av kraftutbygging og regulering av vannstanden. Den strekker seg seks mil fra Røros i Sør-Trøndelag til Engerdal i Hedmark og har en god bestand av både ørret og sik.
På land er det rikt dyreliv med bever, reinsdyr, bjørn, gaupe, elg og jerv.