{{percent}}%

Grünerløkkas storstue

Nedre Foss Gård er restaurert, og åpnet i mai, og har gitt Oslo alt man kan ønske seg på ett sted. Eget bryggeri, bondegårdskost, marmor, messing, håndmalt kinesisk tapet, uteservering, amerikansk røykovn, rustikk bryggeripub i andre etasje, retrorom på loftet og 32 ølkraner. Egen urtehage er under utvikling. Dette er stedet hvor man kan samle storfamilien eller bare stikker innom for en øl eller et enkelt måltid.
nedrefossgaard.no

Destilleribar


HimKok – Oslos først destilleribar – er blitt tatt godt imot, og har fått oppmerksomhet langt utover landegrensen. Ved inngangen i Storgata 27 er det et lite, diskret skilt som viser at man er på rett vei. Dette er stedet alle snakker om for tiden. Ambisjonsnivået er høyt, og de satser etter hvert på å dyrke alle urter og planter som de bruker i destilleringen selv. Drinkene er laget med ferske ingredienser og deres egen sprit. Her bygges også Norges første ciderbar, spisestedet Munnskjenk m.m. I helgene serveres det taptails, altså cocktails på tap. Så ingen lang vente­tid i baren for å få en drink her.
himkok.no

Territoriet

Dette herlig smutthullet, nederst i Markveien, er lite og intimt, og vil gi deg de edleste vin- og sherrydråper servert med stor kunnskap og gjestfrihet. Med over 130 forskjellige viner på glass skal det godt gjøres ikke å finne din favorittvin her. De disker også opp med fingermat som nyskåret skinke og vellagrede oster. Og i helgen serveres det vafler til lunsj.
territoriet.no

PelsPels Barbers

Hvorfor ikke få stelt skjegg og hår i en ekte barbersalong? I det maskuline lokalet, som salongen deler med Himkok Destilleri, er det innredet en ekte klassisk barbersalong. Sipp av en Fjellbekk fra baren mens du venter.
lordjackknife.com
 
 

Sentralt


 Midt i den hyggelige Folketeaterpassasjen ligger Folketeateret Hotell. Her har du korte avstander til alt i sentrum, også Oslo S hvor flytoget går fra. Hotellet har en hyggelig atmosfære, og har restauranter som Grilleriet, Burger Bar og Schiller’s Tapas like ved inngangen. 
nordicchoicehotels.no

Utsikt

Med vakker utsikt over Aker Brygge og Tjuvholmen ligger Skur 33. Store vinduer og en takhøyde på fire-fem meter gjør at du kan nyte både sol og bølgeskvulp fra bordet ditt. Her er et åpent kjøkken med stor pizzaovn, samt en over gjennomsnittet stor vinbar midt i restauranten. 
På menyen finner du italiensk sjømat, pasta­retter og pizzaer. 
skur 33.no

En institusjon


Palace Grill på byens vestkant er en Oslo-institusjon. De har alltid latt gjester vente i timevis for å sikre seg bord, men nå har endelig stedet åpnet for bordbestilling og du kan planlegge en helaften på den populære restauranten. Menyen på 10 retter blir satt opp etter sesong og dagsformen til kokkene. Stemningen er røff, intim og uhøytidelig.
palacegrill.no

Fly til Oslo
Finn billetter