{{percent}}%

Rokokko-teater

Cuvilliéstheatret i München er verdens best bevarte rokokkoteater. Det går også under navnet Residenztheater. Her ble Henrik Ibsens Hedda Gabler urfremført i 1891. Ibsen overvar selv stykket fra en av de vakkert dekorerte logene. For nærmere  informasjon om høstens oppsetninger, se
residenztheater.de

Klassiker


Da ølhallen Hofbräuhaus am Platzl ble åpnet av Hertug Wilhelm V i 1589, var formålet å tilfredsstille øltørsten til regenten og hoffet. I dag dominerer turistene verdens mest berømte ølhall, og det konsumeres daglig rundt 10 000 liter øl her.
hofbraeuhaus.de

Byvandring

Det er flere daglige byvandringer der du i løpet av noen timer blir bedre kjent med ulike bydeler i München. Eller ta en tur med en Hop-On Hop-Off-buss.
munich-touristinfo.de

Hellabrunn

Dyreparken Hellabrunn i München kaller seg verdens første geo-zoo og er en av de mest dyrerike dyreparkene i Europa. I alt kan du se 19 000 dyr, fordelt på 750 arter, på det 40 hektar store området. Dyrene er delt opp etter hvilket kontinent de stammer fra.
hellabrun.de 


Film


På Bavariaplatz ligger Bavaria Film, et av Europas største filmstudioer. Det ble startet i 1919 og har blitt benyttet av en mengde kjente regissører. Blant annet skjøt Alfred Hitchcock sin første film her i 1925. Også Sound of Music (1965), Cabaret (1972), Monty Pythons Flying Circus (1972) og Oliver Stones The Snowdon Files (2015) ble filmet her. Bli med på en 90 minutters guidet tur full av fun facts.
bavaria-studio.de

Landemerke

Det kjente monumentet Siegestor, som Kong Ludwig I i sin tid dedikerte til de heroiske soldatene i den bayerske hæren, ligger i den nordlige enden av Ludwigstrasse, hovedgaten i det tidligere kunstnerkvarteret Schwabing. Gaten kan by på et femtitalls uteserveringer og er så absolutt stedet å se og bli sett i München.

Berømt ­klokkespill

Marienplatz er selve hjertet av München. Her finner du både det gamle rådhuset fra 1480 og det nye (bygget i 1867–1908) med det berømte klokkespillet med 43 klokker og 32 mekaniske figurer. På plassen finnes også et leketøy-museum.

Widerøe flyr deg til München
Finn billetter