{{percent}}%

Topptur

Langs riksvei 17 i Bindalen ligger det flotte fjellet Heilhornet. Selv om det ikke rager så høyt med sine 1058 meter over havet, så blir man belønnet med en majestetisk utsikt mot berømte helgelandsfjell som blant annet Torghatten og De syv søstre.
ut.no

Regatta


Av de kjente nordlandsbåtene mener mange at Bindalsfæringen er den fineste. I år arrangeres Nordlandsbåtregattaen for 40. gang i Terråk. Det er det største arrangementet i Bindal gjennom sommeren og det beste stedet for å se den vakre Bindalsfæringen i aksjon.
bindal.kommune.no

Kultur

På øya Dønna finner man en 1600 år gammel fallos i marmor. Noen kan kanskje bli skuffet over at fruktbarhetssymbolet kun er 89 centimeter høyt, men det skal altså være Nord-Europas største fallos. De vå­gale kan kjøpe med seg fallosen som kjede.
nordlandsportalen.no


Is


Nord for Brønnøysund ligger Svartisen. Om du ønsker å bo på en av Turist­foreningens finest plasserte hytter, må du ta turen til Tåkeheimen som ligger langt oppe i fjellet med utsikt over breen. Det er et fint utgangspunkt for å forsere den legendariske fjelltoppen Helgelandsbukken.
dnt.no

Festival

På en av de ytterste øyene utenfor Sandnessjøen arrangeres hvert år den legendarisk Træna-festivalen. Musikkfestivalen trekker til seg kjente artister, og folk fra hele verden valfarter til Træna i juli for å bo i vindskjeve telt og høre god musikk.
trena.net

God smak


Fem kilometer nord for Brønnøysund ligger Hildurs Urterarium. Her kan man vandre rundt i en fantastisk krydder- og urtehage, før man nyter et bedre måltid i restauranten. Du kan også kjøpe enkle lunsjretter i kafeen eller ta en helaften i akevittbaren.
hildurs.no