{{percent}}%

Høst og fjellturer hører sammen som hånd i hanske, jordbær med fløte og popcorn på kino.
Hele Norge er en eneste stor wow-opplevelse når fjell og daler eksploderer i nyanser av oransje, rødt, rust og brunt. Og opplevelsene er kun en flytur unna!
Sett deg ned med kartet du finner bakerst i Perspektiv (Og ja, du må gjerne ta med deg bladet hjem!) og finn et område du lenge har hatt lyst til å besøke. Så sjekker du at turutstyret er i orden og inviterer med deg kjæresten, kompisgjeng­en, bestevenninnen, kollegaer eller hele storfamilien på en uforglemmelig høsttur i norsk natur. Skal bikkja også være med, må du bestille i god tid. Det er begrenset plass til hundebur om bord.
På neste side får du tips til flotte turer i fjell og skog og mark. Og det er bare en liten smakebit av hva det vakre landet vårt har å by på.

Matauk

1
I august begynner ­moltene å bli modne, og kanskje lokker en tur på Finnmarksvidda? Du vil umiddelbart skjønne hvorfor de oransje bærene kalles Viddas gull. Finnmarksvidda består av lave åser, bjørkeskog, myrer og vann. Mange velger sykkel som fremkomstmiddel over vidda. Husk bærspann og myggspray!
nordnorge.com / ut.no
Widerøe flyr deg til Alta

Variert i Vesterålen


2Vesterålen er et fantastisk område for turentusiaster. I dette vakre øyriket finnes det muligheter fra helt enkle rusleturer i fjæra til heftige klatre­turer med sikringsutstyr opp det karakteristiske fjellet Ræka. En svært populær fottur med flere valgmuligheter er Dronning­ruta som går i en rundløype mellom fiskeværene Stø og Nyksund, helt ute ved havet.
visitvesteralen.com
Widerøe flyr deg til Stokmarknes

Brevandring

3I Loen kan du utfordre deg selv med brevandring på den mektige Briksdalsbreen. Hvis du er på jakt etter mer spenning, kan du prøve Via Ferrata Loen – en klatresti i fjellsiden som er sikret med stålwire. Den tar deg opp til 1010 m.o.h., hvor du finner Europas lengte hengebro. Hvis ikke en mer tradisjonell topptur frister mer.
nordfjord.no
Widerøe flyr deg til Ørsta/Volda


Utsikt


4
Den cirka fem timer lange klassikeren over Vidden mellom Ulriken og Fløyen er en av de mest populære fjellturene i Bergen. Du kan starte og avslutte turen med å ta Ulriken643 eller Fløibanen. Mellom disse to vakre byfjellene har du fantastisk utsikt over fjordene rundt Bergen og øyriket utenfor.
visitBergen.com
Widerøe flyr deg til Bergen

Ønsketopp


5Trandalhatten i Sunnmørsalpene er en topp som står på mange toppturentusiast­ers to do-liste. Bygda Trandal ytterst i havgapet i Hjørundfjorden er omkranset av flotte fjelltopper, med Trandalhatten som den mest karakteristiske. Fjellturen kan med fordel kombineres med overnatting og middag på idylliske Christian Gaard Bygdetun.
nordfjord.no | christian-gaard.no
Widerøe flyr deg til Ørsta/Volda

Panorama

6
Fra Rødøyløva har du overjordisk vakker utsikt over Helgelandskysten. Dette er kanskje en av de flotteste fjellturene langs Kystriksveien. Veien opp er relativt enkel langs en godt merket sti, og fra 443 m.o.h. har du spektakulær utsikt i alle himmelretninger.
visithelgeland.com
Widerøe flyr deg til Sandnessjøen


Øyhopping


7
I Gildeskål rett utenfor Bodø finner du flotte fjell, vakre, hvite sydenstrender, fiskelykke og fine sykkel­­­­­­­­turer både på fastlandet og i øyriket utenfor.
visitbodo.com
Widerøe flyr deg til Bodø

ˇ

For mer informasjon, se
visitnorway.com