{{percent}}%

På en ferietur til Mallorca for tre år siden tok Kari Jakola imot utfordringen: Hun sa ja til å delta på et mixlag under swimrun-konkurransen Rockman i Lysefjorden to måneder senere.

Jeg har alltid løpt mye og er en habil svømmer, så jeg syntes det hørtes spennende ut, ler den sporty 46-åring­en, som til daglig jobber i kabinen i Widerøe i tillegg til å fungere som supervisor

for andre kabinansatte. – Men jeg visste virkelig ikke hva jeg gikk til!

Lysefjorden holdt ni grader den dagen swimrun-konkurransen ble avholdt. Kari måtte bryte på grunn av hypotermi (nedkjøling).

– Men jeg ville tilbake og gjennomføre Rockman.

Med løpevenninne og operasjonssykepleier Maria Nordfjell på laget, la superduoen seg i hardtrening for et nytt forsøk. Nok en gang ble det en kald fornøyelse. Etter seks kilometer svømming, der de blant annet krysset Lysefjorden, ventet 4444 trappetrinn rett opp, så over stokk og stein innover den vakre løypa.

– Vi hadde bare ett mål: Å gjennomføre! Vi pushet og backet hverandre opp og frem.

PÅ PALLEN Etter 9 timer og 50 minutter passerte Kari og Maria målstreken, til en tredjeplass blant kvinnelagene.

– Det var jo fantastisk artig å komme på pallen på vår første swimrun, ler Kari, – så nå var spørsmålet: Kor sku vi fær neste gang?

Det ble til Engadin i Sveits. En lang og kupert løype, der det laveste punktet ligger på 1800 m.o.h. Totalt løp de 39 900 meter, fordelt på 1600 høydemeter, og svømte 5 900 meter i flere innsjøer. En fjerdeplass kvalifiserte damene til VM i swimrun i Stockholm et par måneder senere, men ­dessverre kolliderte det med andre planer.

– Swimrun er en ung idrett som ble startet av to svenske multisportere i 2016, forteller Kari.

– Under VM svømmes det 10 km fra øy til øy i Stockholms skjærgård, mens løpeløypen er 65 km lang.

Når dette skrives er team Kari og Maria igjen klare for Engadin, der de på nytt håper å kvalifisere seg til VM i september.

– Vi har begge bakgrunn som individuelle idrettsutøvere. Det å kunne gjøre dette som et team, er utrolig givende. Å ha en å dele gledene, sorgene og ikke minst naturøyeblikkene med.

Og nettopp naturen er viktig på flere måter under swimrun-konkurransene. Det er null­toleranse for å kaste plast og annen­ ­søppel i naturen. Blir du tatt for det, blir du umiddelbart diskvalifisert.

De fleste deltakerne kommer fra Sverige, Frankrike, Skottland og Tyskland. Dessverre er det veldig få fra Norge. Det er synd, synes Kari.

– Er det noen som leser dette som er interessert i å prøve seg, er det bare å ta kontakt med meg.

Kari Jakola

Stilling:
Supervisor for ­kabinansatte

Alder:
46 år

Bor:
Tromsø