{{percent}}%

Pasvik

Pasvik er en lang og smal elvedal på grensen mot Russland og Finland. Fiskeentusiaster blir gjerne blanke i øynene når de snakker om Pasvik. Her er det duket for eventyrlig elvefiske og mange tusen småvann beliggende oppover elven. På ”menyen” står gjedde, abbor, sik og stor ørret.

Børgefjell

Børgefjell nasjonalpark i Nord-Trøndelag er kjent for en stor ørretbestand og lite fiske­turister. Her finnes ikke merkede stier eller betjente hytter, kun mektige naturopp­levelser. Blant annet er Børgefjell ett av de viktigste områdene for den truede fjellreven. Men er du så heldig å få deg en tur til Børgefjell, er du garantert store fiskeopplevelser.

Femunden

Langt mer sentralt ligger Femundsmarka. Dette våtmarksområdet er et eventyr å bevege seg i med kano eller kajakk. Man føler seg nesten som Professor Drøvel når man forserer elvedrag omkranset av urskog. Variert natur og godt fiske gjør at lure fluefiskere får med seg hele familien på ekspedisjon à la Lars Monsen til Femunden.

Finnmarksvidda

Holder du ut å dele Finnmarksvidda med en million mygg, ja, så finnes det ikke bedre område for fluefiskeren. Siden mange ikke er så glad i mygg, er det fullt mulig å få fiske­vann helt for seg selv, også midt i felles­ferien. Vi har hørt rykter om eventyrlig fiske i for eksempel Stabburselva i Porsanger.

Hardangervidda

Mang en fluefisker drømmer om en sommer hvor hun kan vandre fra vann til vann i Norges største nasjonalpark. Særlig den nordlige delen av Hardangervidda tiltrekker seg den fiskeglade. Lettgått terreng, godt merkede stier og betjente hytter gjør Hardangervidda svært tilgjengelig for de fleste.