{{percent}}%

Best akkurat nå

Norge har p.t. 18 nasjonale turistveger. Fra Jæren i sørvest til nær den russiske grensen i nordøst løper til sammen 1850 kilometer med spektakulære veistrekninger. De senere par tiårene har førsteklasses arkitektur og design blitt skånsomt innlemmet i landskap­ene langs veiene. Du finner rasteplasser og utkikkspunkt utsmykket av norske og internasjonalt anerkjent kunstnere. Med Widerøe kommer du deg til utgangspunktet for de fleste turistvegene. Derfra går veien videre med leiebil. Gjør som de utenlandske turistene som strømmer til landet vårt; bruk sensommeren til å oppleve et lite stykke Norge.
nasjonaleturistveger.no visitnorway.com

9 Favoritter

1


Varanger – 160 km

En reise langs veien til ishavet byr på kontrastfylt natur, hvor månelandskapet ut mot Hamningberg føles som en reise til verdens ende. På Steilneset ble flere titalls hekser dømt for trolldom og brent på bål under hekseprosessene på 1600-tallet. De 91 ofrene er hedret med et minnesmerke her. 

Widerøe flyr deg til Vadsø og Vardø
Finn billetter

2


Havøysund – 67 km

Veien som ender på 71° nord i Havøysund er fascinerende variert, og selv om den bare går et par hundre meter over havet på det høyeste, får du likevel følelsen av å kjøre over snau­fjellet. Midt i alt som virker øde, kan du se både havørn og rein.. 

Widerøe flyr deg til Honningsvåg
Finn billetter

3


Senja – 102 km

Senjas smale og svingete veier smyger i sikksakk omkring fjellene som stiger opp av havet. Her opplever du et ­skiftende naturlandskap av fjord, fjell og levende bygder i ly for storhavet.

Widerøe flyr deg til Bardufoss
Finn billetter

4


Jæren – 41 km

En reise gjennom særpreget kulturlandskap langs Nordsjøen. Ta en ­avstikker eller tre ned til rullesteiner og ­sanddyner.

Widerøe flyr deg til Stavanger
Finn billetter

5


Helgelandskysten – 433 km 

Den lengste av turistvegene krysser Polarsirkelen, tar deg forbi verdens største naturlige tidevannsstrøm, det karakteristiske fjellet Torghatten og de UNESCO-fredede Vega-øyene.

6

Kalsa Gårdsbakeri


På gårdsbakeriet ved Aursunden bakes tradisjonsbakst som Ingerlemse, Pjalt og Hyllkake etter gamle håndverkstradisjoner. Om sommeren er gårdskafeen åpen hver søndag, og da kan du også smake på gom og mølske (langkokt melk med karamellisert smak) fra egne kuer.
kalsa.no

7


Galåvolden Gård

Her lages mange spennende produkter fra egne råvarer: Røroskake, Røros Ost, spekemat, Røroskua sjokolade og ikke minst den vanvittig gode Røros-isen. Gårdsutsalget er åpent på hverdager hele året og i juli også på lørdager.
galaavolden.no

Andre favoritter

8

Saghaug Gard


Ved Tingvollfjorden nord for Molde har det vært gårdsdrift i 700 år. I dag lages det fem forskjellige hvit- og blåmuggoster her basert på pasteurisert kumelk, blant annet den prisbelønte osten Kraftkar og Tingvollost. Ysteriet ligger vegg i vegg med fjøset, så stort mer kortreist blir det ikke. I gårdsbutikken kan du følge ystingen gjennom et vindu inn til ysterommet.
tingvollost.no

ˇ

For mer informasjon, se
hanen.no