{{percent}}%

Lofotfisket

Er man i Lofoten, er man nesten ­for­pliktet til å dra på fisketur. Resultatet blir fort en «once in
a lifetime»-­opplevelse.

Heng i ­fjellveggen

Henningsvær er kjent for sine ­klatrevegger. Denne våren kom en ny og revidert utgave av Lofoten Climbs, signert noen av folkene bak Nordnorsk Klatreskole. Ellers er det å hoppe ­mellom hornene på Svolværgeita et ­velkjent vågestykke.

Sjark med sykkel

Ønsker du en unik sykkelopplevelse, på ­plasser der ingen skulle tru at nokon kunne bu, er det bare å gå om bord i en sjark. På Ballstad er det hele fem aktører som tilbyr turistfiske og ski- og sykkelutflukter med tradisjonelle fiskefartøy.

Andre sykkelturer

Flotte områder for stisykling i Lofoten er for eksempel Vetten, Brattflogan, Eltofttua, Steinsfjorden/Unstad og Haugheia over Gravdal. Det er anbefalt å sykle med fulldempede sykler med 120–160 mm demping.

Strandliv

Langs riksveien i Lofoten ligger et utall vakre strender, men det er de som ligger øde til, på den ville yttersiden, som kanskje ­fascinerer mest: Bunes, Horseide og Kvalvika er et must.

Bølge-lek

Unstad er kjent som et av Norges beste surfesteder. Hit kommer surfere fra hele verden året rundt. Det holdes kurs for både nybegynnere og viderekommende, og utstyr kan leies på stedet.

Toppturer ­sommer

En klassiker er turen til Vest-Lofotens ­høyeste fjell, Hermannsdalstind på 1029 meter over havet. Her kan man ta en overnatting på veien i turistforeningshytten Munkebu. På den luftige toppen har man utsikt over hele øy­riket. Andre flotte topper er Himmeltind, Helvetestind, Stamsundtraversen og Skottind, for å nevne noen.

Barnevennlig

Fra den berømte Hauklandsstranda, rundt fjellet og inn til den vakre bygda med det velklingende navnet Uttakleiv, går det en grusvei avstengt for biltrafikk. Dette er den perfekte vei for å sykle trygt med små barn. Hauklandsstranda er for øvrig kåret til Norges fineste strand.

Uteliv

Kanskje frister det med seilturer eller RIB-turer til spektakulære steder som Moskenesstrømmen? Eller hva med ørne- og hvalsafari? Dykking? Ja, Lofoten kan dekke ethvert ­aktivitetsbehov.