{{percent}}%

Lysende eksempel


Utskytningslampe

Også i våre dager unnfanges det moderne danske design­klassikere. Caravaggio-lampen til Cecilie Manz finnes det mange billige kopier av rundt omkring, noe som vel er en av de bedre indikasjonene på god design.
ceciliemanz.com

 

Tidsriktig

Klokkeklart

Arne Jacobsen designet opprinnelig veggur til tre offentlige bygning­er, to til rådhus og ett til en bank. Senere er mindre versjoner av urene kommet både i veggversjon og til å ha på armen, med de samme klassiske proporsjonene.
arne-jacobsen.com

Akademisk


Statusstol

Arne Jacobsens «Oxford Chair» ble ­tegnet til nettopp Oxford-professorer i 1962, og innbragte senere designer­en et æres-doktorat ved samme universitet. Stolen ble nylig lansert i en oppdatert kolleksjon fra Fritz Hansen, med nye fargevarianter.
fritzhansen.com

God Hjul

Sofastil

Finn Juhl var i mange år gått litt i glemmeboken, men har fått en renessanse i senere år, blant annet i forbindelse med Onecollection sine gjenutgivelser av hans klassikere. Baker-sofaen mottok for eksempel en designpris fra Wallpaper i 2010.
onecollection.com

Stålkontroll

PK-stol

Mens andre danske etterkrigsdesignere gjerne jobbet med tre, foretrakk Poul Kjærholm stål – men gjerne i kombinasjon med klassiske materialer som lær. Lenestolen PK22 er like mini­malistisk i formen som i navnet, og vant i 1958 den prestisjetunge Lunning-prisen.
fritzhansen.com

Lyddesign

Luksuspiano

Poul Henningsen er mest kjent for sine ikoniske PH-lamper, men for den som ønsker et virkelig statement til stuen – og har nok av penger, kan et piano anbefales. Finnes både som flygel, mini-piano og i stående variant.
phpianos.com

Opphengt

Gangtre

Sidse Werners stum­tjener har klassiske rene former, lagd av åtte bøyde stålstenger og syntetiske knotter, og finnes både i fargerike og nøytrale varianter.
fritzhansen.com

Formfullendt

Helstøpt

Panton-stolen, oppkalt etter designer Verner Panton som laget den på 60-tallet, er blant de mest ikoniske av alle designstoler. Det var den første stolen som ble støpt i ett stykke, uten ben, og av et syntetisk materiale i stedet for tre og metall. I dag forbinder vi den også med pop-art og 60-tallsfuturisme.
vitra.com

Blåst

Glassbolle

Per Lütken var Holmegaards ledende glassblåser fra 1942 til sin død i 1998, og sto bak flere kjente serier. Den mest kjente er muligens Provence-bollen han designet i 1955. 
holmegaard.dk