{{percent}}%

København har i flere tiår vært kjent som et mat-mekka. Hele én av tre som reiser på ferie til byen oppgir at de kommer for matens skyld. Så ligger også noen av verdens beste restauranter nettopp der. København frister med et stort utvalg av kulinariske opplevelser for enhver smak. Alt fra noe så enkelt som gourmet-toast på Nørrebro til eksklusive fiske­retter på Vesterbro.

I løpet av 2017 gjenåpner også Noma som urban gård og restaurant i bydelen Christianshavn. Restauranten som flere ganger har toppet listen over verdens beste spisesteder gyver da løs på neste kapittel med høye ambisjoner og egen grønnsakhage.

København er kort og godt en destinasjon for matelskere. Både for deg som samler på Michelin-stjerner og for deg som trives med mer rustikke og prisgunstige alternativer. Bestill en reise til mathovedstaden nå i høst og finn dine egne favoritter. (se flere av våre!)

8

Hotte

I København

1Happy østers-hour

Med en herlig meny bestående av en rekke forskjellige småretter og Happy østers-hour hver dag mellom 16.00 og 18.00, er Restaurant Otto et av Københavns nye, kule konsepter. Otto er åpen til frokost, lunsj og middag og du finner stedet på en av byens beste adresser, i Store Kongensgade 34.
restaurantotto.dk

2Pizzaglede

Gran Torino er en av de nyere restaurantene til Madklubben. Her for du servert fantastisk pizza og pastaretter i kule lokaler. Med gode priser både på maten og alkoholen er dette blitt et populært sted for unge mennesker i København.
madklubben.dk/gran-torino


3Fra havet

I det urbane området Kødbyen finner du Fiskebaren, en av Københavns kuleste Fiskerestauranter. I de industrielle lokal­ene får du servert kreative smaker fra havet. Et perfekt sted å starte kvelden før man drar ut og utforsker Kødbyens mange barer og klubber.
fiskebaren.dk/fiskebaren


4Trendy suppe

Mikkeller er et mikrobryggeri med stor suksess i Danmark og rundt i verden. De har nå slengt seg på trenden og startet ramen-restauranten Ramen to Bíiru i København. Den japanske nudel­suppen er blitt veldig populært i Europa den seneste tiden. I lokaler inspirert av japansk gatekjøkken blir du servert nye, kanskje litt uvante smakskombinasjon­er og øl fra eget bryggeri.
ramentobiiru.dk


5Asiatisk opplevelse

Hanzó er enda en av Madklubbens restauranter, og holder til ved Sorte­dam Dossering på Nørrebro. Her henter kokkene inspirasjon fra det asiatiske kjøkkenet og menyen byr på mange spennende retter. Restauranten er mest kjent for sin «The Hanzó Experience»; en 13-retters meny til kun 350 danske kroner per person.
madklubben.dk/hanzo


6Organisert kaos

I store hangar-lignede lokaler på Vesterbro finner du Gorilla. I dette organiserte kaoset er det alltid høy stemning. Med en spennende meny, og en kanskje enda mer innholdsrik cocktail-liste, er Gorilla en garanti for en strålende kveld på byen.
restaurantgorilla.dk


7Ikke en restaurant

I Griffenfeldsgade 17 på Nørrebro finner du Fætter Fætter. Uten tvil København kuleste toastbar. ”We are a toast bar and not a restaurant”, som de forklarer på hjemmesiden sin. Her for du servert toast i ulike varianter, kun med det til felles at de smelter i munnen. Et perfekt sted å spise frokost «dagen derpå».
faetter-faetter.dk

8Brunch

Er det noe som er hyggeligere enn brunch? Det synes i hvert fall ikke københavnerne. Og et av favorittstedene deres er The Union Kitchen. Med en innholdsrik, sunn og litt anner­ledes meny finner du garanter noe som faller i smak.
theunionkitchen.dk

Widerøe flyr deg til København
Finn billetter