{{percent}}%

Badetemperaturen i nord er jo sjelden noe å skryte av. Strendene derimot – ja, se det er en helt annen historie. Løfter du blikket finner du flere av landets vakreste destinasjoner der kritthvite sandstrender rammes inn av arktisk hav.

Legg en sensommertur til Vesterålen! Her kan du oppleve den langstrakte Bleikstranda fra land eller med kite, få fotografiske blinkskudd av himmel og hav, eller bli med på hvalsafari eller fuglesafari. Andøya har ett av landets flotteste fuglefjell, med over 50 havørn, lundefugl og en rekke andre arter.

I Vesterålen kan du også få med deg hvalsenteret på Andenes, fiskeværet Nyksund og en båttur inn i den spektakulære Trollfjorden. En som har besøkt området flere ganger, er Dronning Sonja, så du kan gå fjelltur i hennes fotspor.
nordnorge.com

Hauklandsand

undefinedDenne kritthvite sand-stripen i Lofoten er nok et bevis på at du ikke behøver å reise utenfor landets grenser for å finne strandperler i verdenstoppen. 

Utakleiv

undefinedReisemagasinet Sunday Times Traveler har flere ganger trukket frem Utakleiv på Vestvågøy i Lofoten som en av verdens vakreste strender. 

Ramberg

undefined

Området på yttersiden av Lofoten er kjent for sine flotte sandstrender. På ”nabostranden” Unstad kan du lære å surfe. 

Sommarøy

undefined

Noen av Nord-Norges aller beste strender finner du på Sommarøy i havgapet utenfor Tromsø. Lukten av ramsalt hav, den korallhvite sanden og det turkisfargede vannet gir assossiasjoner til tropiske paradis.