{{percent}}%

KYSTSTI

Ønsker du en flott og bratt turopplevelse ute i havgapet, anbefales Fyrvokterveien. Fyrvokterveien, som kanskje snarere må regnes som en sti, ble bygget av Tarhalsen Fiskarlag i 1931-32 på oppdrag av Den Kongelige Norske Fyrdirektør. Slik fikk fyrvokteren en sikker helårs gangvei når han skulle passe fyrlykta ute på Tarhalsen. I dag er fyret automatisert, drevet av solceller. Hammerfest kommune har restaurert den storslagne Fyrvokterveien og området er dermed åpent og tilgjengelig for turgåere.

ARKITEKTUR

Finnmark har en særegen arkitektur på grunn av de dramatiske hendelsene på slutten av 2. verdenskrig, hvor tyskerne gjennom den brente jords taktikk etterlot fylket i flammer. Det er tankevekkende å kjøre eller gå rundt i tettstedene med denne spesielle etterkrigsarkitekturen. Historiene om folk som kom tilbake og startet gjenreisningen etter krigen er både mange og fascinerende, og husene bærer preg både av magre kår og stor kreativitet.

KVITHELLHULA

Kvithellhula ligger cirka 6 km fra tettstedet Hasvik. Det er merket sti fra et godt synlig skilt ved veien, og det tar 10 minutter å gå ned til hulen. I denne lille hulen bodde det 35 mennesker krigsvinteren 1944/45. Kvithellhula er ganske grunn og ligger utsatt til for vær og vind. Barna ble plassert helt innerst, slik at de var beskyttet av de voksne hvis sjøen skulle gå for høyt. Det er vanskelig å forestille seg hvordan de 35 opplevde julekvelden 1944. Men julesangene ble sunget da som ellers, mens store og små gikk rundt et kosteskaft med påsurrede einerkvister som fikk gjøre tjeneste som juletre.
Hvert år under Sørøydagene arrangerer Historielaget konsert i Kvithellhula, og området er et populært utfartssted når midnattssola varmer opp de lange sommernettene.
hasvik.kommune.no

JAKT

undefined
Småviltjakta starter 10. september og går hele vinteren frem til 15. mars.

VERDENS NORDLIGSTE BY

Når du først er på disse kanter av landet, sving innom Hammerfest – verdens nordligste by og porten til Barentshavet.
Hammerfest-turist.no

FLUEFISKE

undefined

Ønsker du å begynne med fluefiske eller lære å binde fluer, sjekk kursene til Norges jeger- og fiskerforbund.
njff.no

HAVFISKE

Skreifisket starter i begynnelsen av mars måned og blir etterfulgt av vanlig havfiske ut sesongen, som avsluttes rundt 1. september. Monsterkveita jaktes i august-september.

FISKEKORT

undefined

Fiskekort for innlandsfiske kan kjøpes på inatur.no
eller på mobiltelefon. Eksempel på kjøp av fiskekort via mobiltelefon og SMS:
Send SMS til 417 16 030
Skriv kode FE99P3 navn, adresse, postnummer
(Husk mellomrom mellom kode og navn).

  • 3-døgnskort person kode: FE99P3 NOK 215,-
  • 3-døgnskort familie kode: FE99F3 NOK 320,-

For mer informasjon om fiskeregler, desinfeksjons­stasjoner m.m., se brosjyren "Fiske i Finnmark, for ­til­reisende" eller fefo.no

HAVFISKEFESTIVAL

På det lille stedet Sørvær arrangeres Sørøyafestivalen i juli hvert år. Det har gitt bygda karakteristikken hav­fiskernes Mekka. Etter to dager med jakt på stortorsk på over 30 kilo og monsterkveiter, samles deltakerne til fest på Tørrfiskloftet. Arrangør er Sørøy Havfiskeklubb .
soroyhavfiskeklubb.no

MIDNATTSSOL

undefined
Fra midten av mai til slutten av juli. 

Fly til Hasvik
Finn billetter