{{percent}}%

Graffiti

I Vardø finner du en unik samling gatekunst. Her kan du se flotte veggmalerier, blant annet signert den kjente gatekunstartisten Pøbel. Bli med på gatekunstvandring eller be overnattingsstedet om et kart over hvor du kan se kunsten på egenhånd.
vardorestored.com

Fiskelykke

Varanger er stedet for kongekrabbefiske og det finnes en rekke lokale arrangører som tar deg med ut på fangst før delikatessen blir tilberedt og fortært. Nam nam!
wildvaranger.com
arctictourist.no
fishingvaranger.com


Kombitur


En tur med Widerøe til Varanger kan kombineres med noen anløp med Hurtigruten eller med rutebuss fra Kirkenes til Vardø via Varangerbotn og Vadsø.

Grell historie

Heksemonumentet på Steilneset i Vardø er et sterkt monument til minne om hekseprosessene på Vardøya i Finnmark der 91 mennesker ble dømt for trolldom og brent på bål på 1500- og 1600-tallet. Minnesmerket er utformet av Louise Bourgeois og Peter Zumthor.
varangermuseum.no


Finsk sauna

Sirkka-Gårdens saunaopplevelser bygger på dampbad-ideen til den finske innvandreren Karl Sirkka som bosatte seg i Vadsø på 1880-tallet. Vær forberedt på personlig velvære og samhørighet i en ekte, enkel og folkelig atmosfære som bare må oppleves.
sirkka.no

Fuglefjell


Hornøya fuglefjell er utvilsomt en av Norges mest unike naturattraksjoner. Nesten 100 000 sjøfugler bor tett i tett i naturreservatet som ligger bare fem minutter fra Vardøya. Du kan gå i land midt i fuglekolonien, og oppleve spennende arter som lunde, lomvi, toppskarv og alke på kloss hold.
hornoya.no
vardohavn.no/opplevelser

Musikk i nord

Fra 8.–11. august går Varangerfestivalen av stabelen, med artister som Sivert Høyem, Susanne Sundfør, Halvdan Sivertsen, Sondre Justad og Skambankt m.fl.
varangerfestivalen.no


Widerøe flyr deg til Vadsø
Finn billetter