{{percent}}%

Ikke et vondt ord om storbyferie til København eller London, men du behøver ikke reise lenger enn til Oslo for å kjenne feriefølelsen innta kropp og sjel. Bysommer i Oslo har noe for enhver smak; om du vil rusle gatelangs i historiske kvartaler før du stikker innom en av byens mange gode restauranter, bli med på fjordtur til badeøyene i skjærgården, eller utforske byens mange museer og skulpturparker.

Kanskje frister det med en guidet mattur, eller foretrekker du å utforske byens bugnende mathaller på egenhånd? Kanskje vil du prøve å sikre deg billett til en av byens mange sommerfestivaler? Hva med å avslutte dagen med kveldsbad på Sørenga og solnedgang på Operataket? Og skulle sommerkvelden by på regndråper istedenfor solnedgang, kan et besøk på Oslos nye IMAX-kino være det perfekte tidsfordriv.

På kaikanten

1
Gjør som Oslo-folket, kjøp en pose reker og sleng deg ned på kaikanten foran Rådhuset. Etterpå venter butikkene og uteservering­ene på Aker Brygge og Tjuvholmen.


IMAX


2
Odeon Oslo er byens nye kinopalass og foreløpig verdens eneste med laserprojeksjon og DOLBY ATMOS-lydsystem. Det betyr 14-saler med enestående lyd og bilde. Kinosenteret har også landets eneste IMAX, der du kan nyte spektakulære Hollywood-filmer. VIP-setene blir utsolgt først, melder kinosjefen.
odeonkino.no

Vigelands verden


3Frognerparken er et must! Se og kjenn på de vakre granittskulpturene til Gustav Vigeland, nyt rosebedene og avslutt med piknik på gresset.
vigeland.nuseum.no

Mathallen

4
I de tidligere lokalene til jernstøperiet Vulkan ved Akerselva finner du byens største arena for unike matopplevelser. Her serverer et trettitalls aktører alt fra champagne og sjømat via pinchos til nybakt sitronpai.
mathallenoslo.no


Idyll


5Damstredet og Telthusbakken er to sjarmer­ende gater med bevarte – og bebodde – hus fra 1700- og 1800-tallet. Derfra er det kort vei til to av byens bedre restauranter, Bon Lio og Chez Colin.
visitoslo.com / bonlio.no / chezcolin.no

Badeliv


6
Sørenga Sjøbad er et flott flytende badeanlegg på 5000 kvm med masse kveldssol, rett ved Barcode og Operaen, hvis du vil kombinere kveldsbad med sightseeing.
oslofjorden.com

Skulpturpark

7
Ekebergparken har høstet mange lovord siden forretningsmannen Christian Ringnes begynte å fylle ås­siden med sin internasjonale kunstsamling. Nyt kultur og nat­ur på egen hånd eller bli med på en av de guidede turene.
ekebergparken.com / ticketmaster.no


Verden på Vippetangen


8I Skur 40 på Vippetangen finner du Vippa. I kule omgivelser serveres mat fra alle verdenshjørner. Og så er det bare tre minutter å gå til Operaen, hvis du absolutt må opp på det taket.
vippa.no

Festival


97.–11. august er det tid for Øyafestivalen. I år med Arctic Monkeys, Lykke Li, Arcade Fire, Patti Smith m.fl. Slapp av i hengekøyene mellom slagene. 
oyafestivalen.no

ˇ

For mer informasjon, se
VisitOslo.com