{{percent}}%

I ti år har Merethe Kvandal jobbet med booking og kundehenvendelser i WIAS (Widerøe Internett AS).
I 2015 ble den driftige mosjøværingen også reiselivsgründer.

Sammen med Anita Sommerset startet Merethe Kvandal aktivitetsleverandør- og turoperatørselskapet Naturlige Helgeland for tre år siden. Jentene arrangerer blant annet toppturer i fjellet, grotte­turer og kajakkpadling på elven Vefsna. De samarbeider også med Widerøes Fly&Hike-konsept. Forrige sommer ble Naturlige Helgeland medeiere i Via Ferrata Mosjøen, og med god hjelp fikk prosjektleder Merethe ”jernveien” – som har fått navn etter jerntrappetrinnene langs ruten – opp å gå på under ett år. Det er en fem timers tur som strekker seg opp mot 650 høydemeter i vakker natur over Mosjøen.

– Jeg må flire litt, sier Merethe og gjør nettopp det. – Jeg er ikke glad i høyder og hadde aldri klatret før. Jeg trodde egentlig at jeg hadde høyde­skrekk, men så var det for fristende å sette Mosjøen på kartet med en egen Via Ferrata i Øyfjellet.

 ZIP-LINE TIL HOTELLHAGEN

Og det stoppet ikke der. For to år siden dro Merethe og Anita til Costa Rica for å prøve zip-lines, og denne sommeren åpner en 700 meter lang zip-line i et trangt skar i fjellet. Turen fra 70 meter over havet tar bare ett minutt, men du kan komme opp i hele 100 kilometer i timen. Zip-linen ender i hagen til Fru Haugans Hotel i Sjøgata, og ­ferden kan ses fra torget i byen.

– Vi er blitt temmelig tøffe nå, ler Merethe. – Man må ta seg selv ut av komfortsonen. Utfordringer gir en fantastisk følelse av mestring når en har gjennomført! Det er da man kjenner at man lever.  

BYNÆRE OPPLEVELSER

I samme område er det også anlagt en sherpa-trapp. Den kan kombineres med Via Ferrata Mosjøen og zip-linen for en heldagstur rundt i dette vakre Helgelands-landskapet.

– Det unike med Mosjøen er at naturopplevelsene er så bynære. Her har vi alt rett utenfor sentrum, sier Merethe.

I reiselivssammenheng er det store forventninger til at de nye aktivitetene i Øyfjellet vil gi økt trafikk og positive ringvirkninger for hele Helgeland, forteller Merethe. Det planlegges sågar en gondolbane opp til toppen av Øyfjellet.

– Vi brenner for at tilreisende skal få oppleve alt det interessante som skjer litt i skyggen av den vakre Helgelandskysten, sier reiselivsgründeren. Vi har flott natur i Vefsn, Grane og Hattfjelldal, og Mosjøens nærhet til to nasjonalparker innen en liten times kjøretur er helt unik. Det er mange Widerøe-passasjerer som leier bil på flyplassen og kjører rundt i våre områder.

Merethe Kvandal

Stilling:
Seniorkonsulent i WIAS (Widerøe Internett AS)

Alder:
49 år

Bor:
Mosjøen

Motto:
"Livet er for kort til å ha bremsen på!"